Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
da cat de mult poti

„Dă cât poți de mult să dai și bucură-te că ai cui da”.Reduce stresul, susține sănătatea fizică și crește durata de viață.

Există un proverb chinezesc renumit, care spune: „Dacă vrei fericire pentru o oră, ia un pui de somn. Dacă vrei fericire pentru o zi, mergi la pescuit. Dacă vrei fericire pentru un an, moștenește o avere. Dacă vrei fericire pentru toată viața, ajută pe cineva.”

De secole, cei mai mari gânditori au sugerat același lucru: fericirea se găsește în a-i ajuta pe ceilalți.Căci ne câștigăm existența din ceea ce obținem și ne facem o viață prin ceea ce dăm.A da înapoi este la fel de bine pentru tine ca și pentru cei pe care îi ajuți, pentru că a da îți dă un scop. Când ai o viață determinată de un scop, ești o persoană mai fericită.

Este mai bine să dăruiești decât să primești. A ajuta pe alții poate fi doar secretul pentru a trăi o viață care nu este doar mai fericită, ci și mai sănătoasă, mai bogată, mai productivă și mai plină de sens.Dăruirea este bună pentru sănătatea noastră. O gamă largă de cercetări au legat diferite forme de generozitate de o sănătate mai bună, chiar și în rândul persoanelor bolnave și în vârstă. În cartea sa Why Good Things Happen to Good People, Stephen Post, profesor de medicină preventivă la Universitatea Stony Brook, raportează că s-a dovedit că dăruirea altora crește beneficiile pentru sănătate la persoanele cu boli cronice, inclusiv HIV și scleroza multiplă.

A ajuta pe alții îmbunătățește interacțiunea socială, distrage atenția oamenilor de la propriile probleme și îmbunătățește stima de sine și competența. Bunăstarea fizică – a-i ajuta pe ceilalți duce la o integrare socială sporită, ceea ce le permite oamenilor să ducă un stil de viață mai activ.

An de an, din ce în ce mai multe studii evidențiază beneficiile generozității atât asupra sănătății noastre fizice, cât și asupra sănătății noastre mentale. Nu numai că generozitatea reduce stresul, susține sănătatea fizică, își sporește simțul scopului și luptă în mod natural cu depresia, dar se dovedește și că crește durata de viață.Arta dăruirii înseamnă a crea o abundență necondiționată și durabilă de iubire, pace și fericire și mulțumire pentru ceilalți prin gesturi de bunătate și generozitate.

loading...

Add comment