Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
slanina-fiarta-in-punga

Slănină delicioasă, fiartă în pungă – cea mai bună rețetă de preparare a slăninii.

Sezonul rece este perioada propice pentru prepararea slăninei. O rețetă populară îndeosebi în Transilvania este și rețeta de slănină fiartă.În continuare vom prezenta o rețetă mai inedită, dar foarte delicioasă, slănina fiartă în pungă.Este o rețetă foarte simplă, numai bună de încercat.Surprindeți-vă familia cu un preparat gustos și deosebit.

Avem nevoie de următoarele ingrediente:
-1.5 kg piept de porc
-2 căpățâni de usturoi
-piper negru măcinat
-condimente după gust
-sare

Mod de preparare:
Se prepară foarte simplu. Începem prin a spăla carnea și a o tăia în bucăți mai mari.Într-un bol mic, se amestecă sarea cu piperul negru și condimentele, după gust.Noi am folosit cimbru, boia și pătrunjel.În același bol se curăță și se pisează căpățânile de usturoi.Apoi se freacă carnea cu amestecul de condimente obținut. Se lasă la marinat timp de 2 ore. Pregătiți două pungi curate și uscate. Așezați o pungă în interiorul celeilalte.Aranjați carnea în pungă și legați-o astfel, încât să eliminați cantitatea maximă de oxigen.Așezați punga cu carne într-o cratiță. Turnați în cratiță apă și puneți-o pe foc. Aduceți apa până la fierbere.Acoperiți cratița cu un capac și faceți focul mic. Fierbeți carnea timp de 2 ore.Stingeți focul și lăsați carnea să se răcească în apă.Înveliți slănina în folie de aluminiu și dați-o la frigider pentru 6-8 ore. Tăiați-o felii subțiri și savurați cu plăcere.

Slanina este un preparat traditional nu numai in Romania, ci si in Europa centrala si de est. De altfel, in tari precum Polonia, Bulgaria, Cehia, Slovacia, Serbia, Slovenia, Macedonia.Slănina este pentru cei mai mulți români un preparat vedetă, fiind considerată una dintre mezelurile tradiționale de pe la noi.Se apropie Sărbătorile de iarnă și românii obișnuiesc în acea perioadă să mănânce multe preparate făcute din carne de porc.

loading...

Add comment