Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Fă-ți propria brânză de casă acasă în doar 15 minute.

Brânza este una dintre cele mai versatile și delicioase produse lactate disponibile. Poate fi folosită într-o varietate de rețete, de la paste la salate și aperitive. Cu toate acestea, mulți oameni cred că producerea de brânză este o artă complicată, rezervată specialiștilor. Cu toate acestea, vă vom arăta cum să vă faceți propria brânză de casă acasă în doar 15 minute, fără eforturi mari.

Ingrediente:

1 litru de lapte (preferabil integral)
2 lingurițe de suc de lămâie sau oțet
1/2 linguriță de sare (opțional)
Condimente opționale (cum ar fi ierburi aromate sau piper)

Un vas mare
Un termometru de bucătărie
Un tifon sau o pânză de brânză
Un sit sau o strecurătoare
Un castron mare

Mod de preparare:

Pasul 1: Încălziți laptele

Puneți laptele într-un vas mare și încălziți-l la foc mediu. Utilizați un termometru pentru a verifica temperatura. Opriți încălzirea când laptele ajunge la aproximativ 85-90°C.
Pasul 2: Adăugați suc de lămâie sau oțet

Adăugați cele 2 lingurițe de suc de lămâie sau oțet în lapte și amestecați ușor. Ochiometric, laptele va începe să se separă în bucăți solide (brânză) și lichid (zer).
Pasul 3: Lăsați să se odihnească

Lăsați laptele cu suc de lămâie sau oțet să se odihnească timp de 5-10 minute. Veți observa cum bucățile de brânză încep să se formeze mai bine în timpul acestei odihne.
Pasul 4: Strecurați brânza

Așezați un tifon sau o pânză de brânză pe o strecurătoare sau sit și așezați-l deasupra unui castron mare.
Turnați amestecul de lapte și brânză prin tifon pentru a colecta brânza și pentru a separa zerul.
Pasul 5: Aromați brânza (opțional)

Dacă doriți să adăugați condimente sau să aromeze brânza, acum este momentul potrivit pentru a face acest lucru. Puteți adăuga ierburi aromate, piper sau orice alt condiment preferat.
Pasul 6: Strângeți și stoarceți brânza

Strângeți tifonul în jurul brânzei și stoarceți cu grijă pentru a elimina excesul de zer.
Pasul 7: Lăsați brânza să se răcească

Puneți brânza stoarsă într-un castron și lăsați-o să se răcească la temperatura camerei. În timp ce se răcește, brânza va deveni mai fermă.
Pasul 8: Savurați brânza

Brânza de casă este acum gata de mâncare. O puteți folosi în rețetele preferate sau o puteți consuma simplă, alături de pâine și legume.

În doar 15 minute, puteți crea brânza de casă proaspătă și delicioasă. Această rețetă simplă este perfectă pentru începători și vă permite să vă bucurați de gustul autentic al brânzei făcute în propria bucătărie. Alegeți să adăugați sau nu sare, pentru a personaliza gustul brânzei după preferințe. Savurați brânza de casă și experimentați cu diferite arome și condimente pentru a crea variații unice ale acestui deliciu de casă.

loading...

Add comment