Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
aluat-dospit

Secrete pentru a obține un aluat perfect reușit

Indiferent dacă este vorba de pizza, pâine sau alte produse de patiserie, aluatul este cel care face diferența.Lăsarea aluatului să crească înainte de coacere este un pas esențial în obținerea unei pâini moale, pufoase, care este la fel de bună pe cât ați obține de la brutărie.În continuare avem câteva secrete și sfaturi care vă vor ajută să aveți un aluat perfect de fiecare dată.

Ingredientul cel mai important în aluat este drojdia și este esențial să înțelegeți ce este și cum funcționează pentru a vă asigura că obțineți cel mai reușit. Drojdia este un organism microscopic viu care transformă zahărul sau amidonul în dioxid de carbon atunci când este folosit la copt. Acesta este ceea ce va crea un aluat ușor și pufos, deoarece creează sute de mici pungi de aer în aluat.Există două tipuri principale de drojdie de brutărie – drojdie uscată și drojdie proaspătă. Drojdia uscată este vie, dar inactivă și poate fi găsită cu ușurință la magazinul alimentar. Se vinde în pliculețe sau pachete și este sub formă de granule foarte mici, uscate. Drojdia uscată poate fi păstrată pentru o perioadă lungă de timp, dar asigurați-vă totuși că notați data de expirare pe pachet și resigilați întotdeauna în siguranță dacă o deschideți.

Asigurați-vă că lăsați aluatul la crescut într-un loc cald. Daca este prea frig in casa se aprinde cuptorul la temperatura cea mai scazuta si se pune aluatul pe plita sa creasca.Încă un sfat – dacă este foarte uscat în locul în care locuiți, puteți pune o tigaie cu apă fierbinte/fierbintă în fundul cuptorului și puneți aluatul la cuptor să crească. De asemenea, puteți aprinde lumina cuptorului pentru un pic de căldură suplimentară, dacă este necesar.

Nimic nu poate strica o pâine mai repede decât ingredientele lichide care sunt prea fierbinți, iar ingredientele reci vor face ca drojdia să slăbească, din care poate sau nu se poate recupera. Asigurați-vă că toate ingredientele uscate sunt la temperatura camerei și asigurați-vă că ingredientele lichide sunt la temperatura camerei.

Frământarea suficientă a aluatului.Aceasta este una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă începătorii, este a nu ști când aluatul de pâine este gata după frământare. Scopul frământării este de a dezvolta glutenul din făină și de a da elasticitatea aluatului de care are nevoie pentru a crește corect.Cel mai bun test este să luați o bucată de aluat de dimensiunea unei nuci și să o întindeți până când devine subțire și transparentă ca un balon sau o bucată de gumă de mestecat. Dacă aluatul se rupe repede sau ușor și nu reușiți să îl întindeți atât de subțire, atunci aluatul dvs. are nevoie de mai multă frământare. Atunci când frământați aluatul, trebuie să aveți mâinile uscate.

Sperăm că vă vor fi de folos aceste trucuri simple pentru a avea un aluat reușit.

loading...

Add comment