Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
acupunctura-avc

Acupunctura poate stimula recuperarea unei persoane care a suferit un accident vascular cerebral

Accidentul vascular cerebral se poate întâmpla oricui de la naștere până la vârsta adultă. Există două tipuri de accident vascular cerebral: ischemic și hemoragic.Cel ischemic, are loc atunci când alimentarea cu sânge nu mai ajunge la creier.Iar cel hemoragic apare atunci când un vas de sânge se rupe sau se scurge în creier.Ambele tipuri de accident vascular cerebral sunt grave și, în funcție de gravitate, pot provoca daune permanente.

Reabilitarea este o parte importantă a recuperării după un accident vascular cerebral.Reabilitarea poate merge de la activitatea fizică la activități cognitive și emoționale.Unii văd acupunctura ca pe o completare a metodelor tradiționale de reabilitare.Acupunctura face parte din medicina tradițională chineză și există de mii de ani.Ea presupune introducerea în piele a unor ace subțiri, de unică folosință, din oțel inoxidabil, de către un acupuncturist autorizat.Aceste ace subțiri sunt plasate în anumite zone ale corpului pe baza nervilor, fasciei, mușchilor și tendoanelor.Deși acupunctura este recunoscută în primul rând ca un tratament natural pentru durerea cronică, beneficiile sale potențiale se extind cu mult dincolo de aceasta.Ajută la îmbunătățirea digestiei,relaxează corpul, mintea și poate ameliora stresul și anxietatea.Cu gama sa largă de beneficii potențiale, acupunctura poate îmbunătăți foarte mult procesul de recuperare a pacienților care au suferit un accident vascular cerebral.

Există un număr tot mai mare de dovezi clinice care susțin acupunctura pentru recuperarea accidentului vascular cerebral.Acupunctura pentru recuperarea accidentului vascular cerebral poate ajuta pacienții să își îmbunătățească mobilitatea.Acupunctura poate scurta timpul de recuperare la doar două săptămâni și poate restabili funcția la peste 95% la unii pacienți.Reabilitarea, ca și acupunctura, ar trebui să înceapă de îndată ce semnele vitale sunt stabile. Acest lucru este deosebit de important pentru afazie și disfagie.

Acupunctura nu înseamnă doar introducerea acelor în anumite puncte.Tehnica și cantitatea de manipulare variază în funcție de tipul de accident vascular cerebral, stadiul bolii și starea pacientului. De exemplu,dacă pacientul este hipertensiv, nervos sau încă hemoragică, este de dorit o stimulare foarte ușoară pe zonele de tratament ale scalpului.Acupunctura este un tratament cu risc relativ scăzut. Majoritatea pacienților experimentează o senzație plăcută de calmare în timpul tratamentului.Cu toate acestea, există unele riscuri, cum ar fi durere sau sângerare în jurul zonelor acului.De aceea, este important să lucrați cu un acupuncturist autorizat.Ei știu cum să minimizeze riscurile și efectele secundare punând acupunctele corecte.Pentru a preveni infecția, ei știu, de asemenea, să folosească ace sterile, de unică folosință.

loading...

Add comment