Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
macris

Lucruri neștiute despre măcriș.Ajută la pierderea în greutate,tratează anemia,îmbunătățește vederea și previne formarea pietrelor la rinichi.

Măcrișul este o plantă pe care multă lume o are în grădină.Ea este cultivată pentru o mare varietate de utilizări.Deși, datorită gustului său ascuțit și picant, este cultivat în principal pentru utilizare în alimente, are și o gamă largă de beneficii pentru sănătate asociate cu acesta.Câteva dintre beneficiile măcrișului pot include capacitatea sa de a îmbunătăți vederea, de a încetini îmbătrânirea, de a reduce infecțiile pielii, de a întări sistemul imunitar și de a îmbunătăți digestia.De asemenea poate construi oase puternice,scădea tensiunea arterială,crește apetitul și întărește sănătatea inimii.

Planta de măcriș este originară din Europa și Asia și a fost cultivată ca plantă și legumă populară de-a lungul istoriei. Multe grădini europene au conținut planta până când macrisul francez mai blând a fost dezvoltat în Evul Mediu. Astăzi poate fi găsit în majoritatea climatelor temperate din întreaga lume și se dezvoltă în soluri umede.Există o serie de soiuri de măcriș care cresc în diferite regiuni ale lumii și, deși multe dintre ele au caracteristici ușor diferite și beneficii asociate pentru sănătate, sunt în general aceleași.

Măcrișul îmbunătățește vederea.Are în compoziție vitamina A, o vitamină esențială asociată cu îmbunătățirea vederii și reducerea degenerescenței maculare și a cataractei.Beta-carotenul, care este un derivat al vitaminei A, acționează ca un antioxidant și, atunci când este combinat cu ceilalți compuși antioxidanti importanți din organism, poate stimula foarte mult sănătatea ochilor și poate preveni degradarea cauzată de vârstă.

Măcrisul este o sursă bună de fier, sodiu și fosfor și conține, de asemenea, clorofilă. Ajută la creșterea nivelului de hemoglobină din organism și, prin urmare, este benefic pentru persoanele cu anemie.

Ajutor la pierderea în greutate,frunzele de măcriș sunt bogate în multe vitamine, minerale, proteine și carbohidrați.Au un conținut scăzut de calorii, de aceea sunt o opțiune bună pentru persoanele care doresc să slăbească.

Măcrișul este cunoscut că previne formarea pietrelor la rinichi.Acesta prezinta efecte de reglare a diurezei,prevenind formarea nisipului sau pietrelor la rinichi.În India, Africa și Mexic măcrișul este folosit ca diuretic și are beneficii pentru sănătatea rinichilor atunci când este consumat zilnic.

Măcrișul conține o gamă largă de vitamine și minerale esențiale.Datorită gustului său, este cel mai bine savurat într-o salată sau în sosurile pentru salată.Poate fi folosit si in supe sau tocanite.Sau poate fi folosit ca garnitură la pește,un pui la cuptor sau grătar.

loading...

Add comment