Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Leacuri de la cititori (ciuperca unghiei, infecții, gât înțepenit, zgomote în urechi, căderea părului)

Continuăm seria cu leacuri primite de la cititorii site-ului nostru, ca răspuns la articolele scrise de noi. În acest articol veți găsi remedii probate pentru (ciuperca unghiei, infecții, gât înțepenit, zgomote în urechi, căderea părului, panarițiu, abcese și altele.

CRIN
„Se pun petalele de crin la uscat, și după aceea se pun la macerat cu spirt. Atenție, ustură. Eu îl folosesc de peste 10 ani. E foarte bun, pentru orice infecție pe piele, coșuri mari, atunci când te înțepi cu un cui, negi, etc.” – Beschin Mariana.

Bunica mea aduna florile de crin, le punea într-o sticlă cu gâtul larg, după care turna gaz de lampă și lăsa 21 de zile la cald. Și apoi folosea la frecții – genunchi, spate, gât înțepenit” – Linivana Vasile.

„Pe mama mea a mușcat-o un câine. Era în vârstă, nu s-a mai dus la medic. A pus petale de crin scoase din spirt, și s-a lecuit. De fiecare dată ea punea pe rană petale de crin” – Ioanna Kostynyan.

FLORI DE CASTAN „
Floarea de castan în alcool e bună pentru dureri articulare” – Pipirig Florentina.
NUC
„Pentru ciuperca de la unghii: coji de la nuci verzi se pun într-un borcan de 800. Se acoperă cu gaz. Se lasă 21 de zile, apoi cu o pipetă, pui la unghii. Sau pansament, peste care pui folie de plastic și ciorapi. Am făcut o zi da, o zi nu. Am scăpat” – Linivana Vasile. „Încercați și următoarea rețetă, verificată de mine: 10 nuci întregi, lovite ușor cu ciocanul pentru a obține o mică fisură, 10 linguri de zahăr, 500 ml de apă. Se fierb la foc mic 2 ore, până ce rezultă un sirop. Este bun pentru răceală, tuse, imunitate” – Josef Manya-Manea.

PELIN
„Este o plantă extraordinară. Ce m-a impresionat pe mine cel mai mult, pentru rău de mașină, intoxicații cu CO și alte substanțe” – Ozarchevici Gheorghe.

ZGOMOTE ÎN URECHI
„Este foarte bun sucul de ceapă pentru zgomotele din ureche („tinitus”), care sunt grozav de sâcâitoare, și de care se poate scăpa punând doar două picături (puțin încălzite), timp de 7 zile consecutiv! Acest procedeu naturist m-a ajutat acum câteva zile (când l-am descoperit), după o suferință de opt luni și jumătate, de care am crezut că nu voi mai scăpa!” – Sabina Ștefănescu.

PANARIȚIU, ABCESE
„Pune degetul într-o roșie – nu prea coaptă, seara. O compresă să-l țină peste noapte. Am fost impresionată de completa vindecare la cei ce au folosit, chiar din prima noapte. La fel, pentru diferite abcese masive la gât, dimineața tot abcesul a fost drenat, iar locul nu mai era inflamat” – Cornelia Slev. „Ceapă coaptă. Excepțională” – Nicoleta CH. „Eu am apelat la metoda cu apă clocotită, de foarte multe ori, în faza incipientă. A dat de fiecare dată rezultat. Introduceți degetul în apă înainte de a atinge punctul de fierbere, pentru a vă obișnui” – Flory Otoiu.

NEGI
„După 2 ani de chin, am scăpat de el cu seva de la rostopască. Găsești planta, o rupi, o pui pe neg, repeți procedeul ori de câte ori ai ocazia, și gata, trece” – Florin Rusu. „Negii dispar prin tamponare cu saramură (apă cu sare de murături, soluție suprasaturată). Sau dacă mergeți în stațiuni cu apă sărată, e și mai ușor!” – Liliana Necula.

CHELIE, CĂDEREA PĂRULUI
„Mască de păr pentru calviție: 2 linguri de ulei de ricin, 2 linguri de ulei de măsline și usturoi, o căpățână potrivită. Se face o pastă din usturoi frecat cu ulei, și se așează pe păr. Se pune un prosop și se așteaptă 2 ore până la spălare. Se repetă de 2 ori pe săptămână. Dar încă de prima dată se observă că părul încetează căderea. Tratament garantat, probat!” – Maria Pruteanu. „Într-o ceașcă se pune sucul de la o jumătate de ceapă rasă pe răzătoarea de sticlă, 2 lingurițe de rom (din acela de băut), 5 picături de vitamina A de la farmacie. Se amestecă toate trei, și cu un tampon de vată, se dă la rădăcina părului, cu jumătate de oră înainte de spălare. Se acoperă bine capul cu un prosop gros, apoi se spală normal. O să constatați că după vreo 4-5 spălări, părul nu mai cade. Apoi se repetă, după caz, la câteva luni sau nu, depinde.” – Ignea Maria.

IMUNITATE
„Eu am încercat cu usturoi macerat în alcool și vă pot spune că a funcționat foarte mult. Se reduc și grăsimile din sânge, te readuce la greutatea potrivită înălțimii tale. Încercați, este formidabil ca leac” – Camelia Chi.

PIETRE LA FIERE
„Uneori, leacurile băbești dau rezultate mai bune decât orice medicament. De exemplu: ai pietre la fiere? Scapi cu ulei de măsline și zeamă de lămâie” – Lili Liliana. Așteptăm comentariile voastre! Dacă știți și voi alte leacuri utile, scrieți-le dedesubt, pentru ca și alții să se folosească de ele!

Sursa: https://lataifas.ro/boli-si-tratamente-naturiste/156634/leacuri-de-la-cititori-xxiii-ciuperca-unghiei-infectii-gat-intepenit-zgomote-in-urechi-caderea-parului-panaritiu-abcese/

loading...

Add comment