Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Frunzele de dafin scad glicemia și colesterolul (rețetă).

Folosite cel mai adesea drept condiment, frunzele de dafin au proprietati antiseptice, antivirale, cicatrizante si bactericide, avand numeroase aplicatii in medicina naturista.Totodată, persoanele care au colesterolul, glicemia si trigliceridele crescute pot urma o cura cu infuzie de dafin.

Infuzie de dafin pentru scăderea glicemiei și colesterolului.
Ingrediente:
10 g frunze de dafin
500 ml apă clocotită.

Mod de preparare:
Se spală bine frunzele de dafin și se rup mărunt.Se pun apoi într-un vas de sticlă și se toarnă peste ele apa fiartă.Se acoperă vasul cu un capat și se lasă la infuzat 2-3 ore.Se consumă câte jumătate de cană de infuzie caldă, de 3-4 ori pe zi.Tratamentul durează 2 săptămâni.După o pauză de o lună de zile, cura se poare relua.

Frunzele acestei plante s-au dovedit a fi eficiente în tratamentul diabetului de tip 2 pentru a reduce nivelul glucozei din sânge, dar și al colesterolului și al trigliceridelor. Antioxidanții conținuți în frunzele de dafin ne ajută organismul să producă insulină eficient. Dacă doriți să țineți zahărul din sânge la distanță în acest fel, întotdeauna după ce ați auzit opinia medicului dumneavoastră, este recomandabil să luați pulbere de dafin timp de 30 de zile sau să beți infuzie de frunze de dafin.

Printre alte beneficii ale foilor de dafin, se numara si faptul ca: este eficient impotriva plagilor, aftelor si abceselor dentare (se face gargara cu infuzie din foi de dafin).De asemenea, ceaiul acesta contribuie la îmbunătățirea sănătății inimii, reduce inflamația, atenuează problemele respiratorii, optimizează digestia și previne anumite tipuri de cancer.

Infuzia de frunze de dafin este capabilă să favorizeze bunăstarea rinichilor chiar și în caz de infecții și prezența pietrelor. Ar trebui să fie preparat fierbând 5 grame de foi de dafin în 200 ml apă timp de câteva minute. După filtrare și lăsare să se răcească, o puteți bea de câteva ori pe zi.

Folosirea frunzelor de dafin proaspete sau uscate la gătit, precum și consumul de infuzie ne ajută să ne susținem apărarea imunitară. Substanțele naturale conținute în frunzele de dafin promovează sănătatea și bunăstarea, deoarece stimulează imunitatea organismului.

Rețineți! Acest articol nu are scopul de a înlocui sfatul sau consultul unui medic de specialitate.Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să consultați medicul dumneavoastră.

loading...

Add comment