Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Fiecare organ are alimentul său preferat.

Probabil că știm cu toții că dacă consumăm alimente sănătoase vom avea un corp puternic și sănătos.Dar ceea ce poate nu știm este că fiecare parte a corpului are un aliment preferat.Știați că morcovii vă ajută de fapt ochii? Se pare că există o mare categorie de alimente care ajută unele organe.În continuare vom prezenta câteva dintre acestea.

Cartofii dulci ajută pancreasul.


Este incredibil cât de asemănător arată cartoful dulce cu pancreasul tău. Motivul este că ajută pancreasul într-o varietate de moduri.Pancreasul ajută la descompunerea alimentelor din stomac și produce hormonul numit insulină pentru a ajuta la reglarea nivelului de glucoză și zahăr al organismului.Aici intervine cartoful dulce. În afară de a fi o sursă excelentă de vitamine A și C, cartofii dulci îi ajută și pe diabetici cu echilibrul indicelui lor glicemic, care este direct legat de funcționarea pancreasului.

Morcovii ajută ochii.


Este și un mit pe care părinții îl spun copiilor lor când sunt mici.Ei spun că morcovii vă pot ajuta să vedeți în întuneric.În realitate, morcovii conțin beta-caroten, pe care corpul nostru îl transformă în vitamina A. Iar acesta ajută ochii să rămână puternici pe măsură ce îmbătrânim și poate ajuta la prevenirea pierderii vederii la persoanele în vârstă.

Nucile ajută creierul.


Nucile le putem găsi în multe prăjituri și deserturi, dar adevărul este că sunt extrem de bune pentru sănătatea noastră.Nucile conțin acizii grași omega-3 preferați. În timp ce o nucă arată ca un creier, de fapt ajută la îmbunătățirea funcției creierului cu aceste grăsimi sănătoase.

Țelina ajută oasele.


Țelina este folosită des în mâncare.Se pare că ea are multe de oferit corpului tău. Ai observat vreodată că țelina seamănă foarte mult cu oasele tale? Ei bine, țelina are de fapt ceva în comun cu oasele tale, în afară de aspect.Ea conține 23% sodiu, la fel ca oasele tale și este o sursă excelentă de siliciu care vă ajută cu structura oaselor pentru a le menține puternice și sănătoase.

Strugurii ajută plămânii.


Strugurii sunt o gustare suculentă și gustoasă.Dacă te lupți cu astmul declanșat de alergie, strugurii și semințele lor sunt noul tău prieten.Boabele de struguri conțin o substanță chimică numită proantocianidină care vă ajută să vă reduceți astmul.

Ciupercile ajută urechile.


Dincolo de tot cartilajul pe care îl vedeți care formează exteriorul urechii, se află niște oase mici și mici care vă ajută urechile să primească sunet.Pentru a vă menține aceste oase puternice, consumați ciuperci.Ele sunt ambalate cu vitamina D, care vă ajută să vă mențineți oasele puternice și foarte funcționale.Fără acele oase ale urechii sănătoase, auzul dvs. ar lipsi semnificativ.

Roșiile ajută inima.


La fel ca o inimă, roșiile au camere mici în interior – dar o roșie este umplută cu lichid și semințe în loc de sânge.Consumul de roșii vă poate ajuta sănătatea inimii deoarece conține licopen, care vă poate ajuta să reduceți șansele de a suferi de boli de inimă.

Bananele ajută mușchii.


Când oamenii se gândesc la banane, adesea se gândesc la „potasiu”, cel care guvernează funcționarea mușchilor și a nervilor, precum și susținerea fluxului sanguin sănătos pe tot corpul.Dar, pe lângă acesta banana conține de asemenea, itamina C, mangan și vitamina B-6.

loading...

Add comment