Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

7 alimente populare care nu știai că pot afecta sănătatea rinichilor.

Rinichii joacă un rol foarte important în corpul dumneavoastră – sunt responsabili de îndepărtarea deșeurilor prin urină, producerea de hormoni și filtrarea toxinelor și a lichidului suplimentar din sânge. De aceea ar trebui să aveți grijă de rinichi și să încercați să îi mențineți sănătoși. Din păcate, unele alimente le pot dăuna și le pot afecta funcționarea normală dacă sunt consumate în exces.

În continuare noi am făcut o listă cu 7 dintre cele mai populare alimente care vă pot deteriora grav rinichii.
1.Avocado.


Deși avocado sunt populari și lăudați pentru diferitele lor calități nutritive, consumul prea multor bucăți poate fi periculos pentru rinichi, mai ales dacă aveți deja o boală renală. Și motivul este că acest fruct are un nivel foarte ridicat de potasiu .

Corpul nostru are nevoie de acest mineral, dar prea mult potasiu din sânge poate provoca probleme grave, cum ar fi crampe musculare și bătăi neregulate ale inimii.

2.Carnea.


Consumul prea mult de carne poate cauza probleme cu rinichii, deoarece proteinele animale pot fi foarte greu de metabolizat , ceea ce face ca eliminarea deșeurilor să devină o povară pentru rinichi. O dietă bogată în proteine ​​animale ar putea duce, de asemenea, la dezvoltarea pietrelor la rinichi . Carnea stimulează producția de acid uric, care este una dintre cauzele frecvente ale pietrelor la rinichi.

În schimb, ai putea mânca mai multe legume și nuci și vei primi în continuare proteinele de care are nevoie corpul tău.

3.Sarea.


O dietă sănătoasă trebuie să includă maximum 2300 mg de sodiu pe zi (aproximativ o linguriță de sare). Dacă mâncați prea multă sare , rinichii trebuie să lucreze mai mult pentru a elimina excesul de sodiu , astfel încât ar putea începe să rețină apă care ar putea duce la hipertensiune arterială.

Pentru a vă menține rinichii sănătoși, ați putea adăuga condimente și ierburi în alimentele dvs. în loc să abuzați de agitatorul de sare. De asemenea, puteți reduce consumul de alimente procesate și ambalate, cum ar fi supele sau legumele conservate, pizza congelată și sosurile de salată, deoarece acestea conțin de obicei multă sare.

4.Bananele.


Dacă bănuiți că aveți probleme cu rinichii, o alimentație bună și o dietă adecvată sunt esențiale pentru a vă menține sănătos. Și asta înseamnă limitarea consumului unor alimente precum bananele , deoarece acestea au un nivel foarte ridicat de potasiu , care ar putea fi dăunător pentru cei ale căror rinichi nu funcționează corect.

Un adult sănătos trebuie să aibă un aport zilnic de 3.500-4.700 mg de potasiu din alimente, iar o banană medie (150 g) conține deja 537 mg . Dar dacă suferiți de o boală de rinichi, aportul de potasiu ar trebui să fie mai mic, deoarece corpul dumneavoastră nu reușește să filtreze excesul, ceea ce ar putea duce la probleme grave de sănătate.

5.Produse lactate.


Deși produsele lactate sunt bogate în vitamine și nutrienți, prea mult lapte, iaurt și brânză ar putea provoca mai mult rău decât bine. Și acest lucru s-ar putea întâmpla din cauza cantității mari de fosfor conținut în aceste alimente care ar putea pune stres pe rinichi.

Mai mult, dacă rinichii nu sunt complet funcționali, nu vor putea elimina fosforul suplimentar din sânge și acest lucru ar putea duce la oase subțiri și slabe în timp și la un risc crescut de fracturi.

6.Pâine integrală.


Pâinea integrală este sănătoasă și hrănitoare, dar atunci când este consumată în cantități mari, în special de persoanele cu probleme renale, ar putea provoca leziuni grave rinichilor. Acest lucru se datorează cantităților mari de fosfor și potasiu conținute în acest tip de pâine.

O felie de pâine integrală conține 81 mg potasiu și 57 mg fosfor , comparativ cu o felie de pâine albă, care are doar 37 mg potasiu și 35 mg fosfor .

7.Portocalele și sucul de portocale.


În timp ce portocalele și sucul de portocale sunt sărace în calorii și bogate în vitamina C, ele conțin, de asemenea, niveluri ridicate de potasiu . O portocală medie oferă 240 mg de potasiu și o ceașcă de suc de portocale poate conține aproximativ 470 mg.

Având în vedere aceste cifre, consumul de portocale și suc de portocale ar trebui să fie limitat, mai ales atunci când nu aveți rinichi complet funcționali. Dacă nu pot elimina excesul de potasiu din sânge, acest lucru ar putea fi foarte periculos pentru corpul dumneavoastră.

loading...

Add comment