Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

O bătrânică trăiește doar cu 100 lei pe lună: „Azi am mâncat o pară cu pâine…”

Maria Nicoară, bătrânica în vârstă de 84 de ani care trăiește și se întreține cu doar 140 de lei pe lună.Femeia are un ajutor social și atât.Este foarte greu pentru ea să trăiască zi de zi, nu aude și nu vede bine și mai are și probleme la un picior.Dar, în ciuda durerilor, prefera sa stea si sa le indure, decat sa mearga la doctor si sa dea banii pe pastile.

„Azi am mancat o para cu paine…Casa mea, cum vedeţi, e slăbită şi ea rău de tot. Prin peretele ăla cu patul sunt găuri şi nu ştiu ce să mă mai fac cu şobolanii care-mi intră în casă. Sunt mari cât pisicile, tare mă mai sperie noaptea… Nu ştiu la ce vin, că oricum n-am nimica de mâncare. Acu e sacul ăsta cu mălai pe care l-am primit, dar în general n-am nimic…”, a spus femeia.

Are în curte un cocoș și două găinușe, de la care mai mănâncă câte un ou din când în când.Are și câteva lemne pe care le folosește câte puțin, să-i ajungă cât mai mult și un sac de malai adapostit sub pat si pe care l-a primit de pomana.

„Noi am fost nişte oameni harnici, să ştiţi. Dar bătrâneţea transformă totul, cum vedeţi. Bărbatu-i mort de 30 de ani şi eu singură nu dovedesc… Am crescut patru copii, unu e aici în sat, lângă mine, da are şi el pe-ale lui… Mai am un băiat la Brăila, o fată la Valea Solcii măritată… Şi-am mai avut o fată… Da a murit maică, de gălbinare, la 30 de ani…”, a mai povestit batranica cu ochii inlacrimati.

Jurnalistii de la Monitorul de Vrancea au facut cunoscută povestea trista a Mariei Nicoara, din satul Jitia de Jos.Astfel, au reușit să dea startul unei campanii de ajutorare și cei dornici să o poată ajuta pe sărmana bătrânică, oferindu-i un zâmbet.Oamenii cu suflet mare au donat cât mai multe lucruri de care avea nevoie, pentru a-i ușura viața acestei bătrânici.

loading...

Add comment