Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Masca cu bicarbonat de sodiu te ajută să scapi de pete, riduri și cearcăne

Bicarbonatul de sodiu, este o substanță alcalină utilă în gestionarea nivelurilor de pH.Ajută la neutralizarea substanțelor acide din corp și din afara acestuia. Are proprietăți antiinflamatoare și antiseptice.Acest lucru îl face un ingredient ideal în cremele sau măștile pentru iritarea pielii, mușcături de țânțari și erupții ușoare.De asemenea, poate ajuta la tratarea acneei, calmarea inflamației și a durerilor ușoare.Întinerește porii și luminează tenul, conferindu-i un aspect mai tânăr.Iată în continuare câteva moduri de preparare a măștilor faciale:

1. Se amestecă 1 lingură de apă rece într-un bol mic cu 1/2 linguri de bicarbonat de sodiu pentru a forma un lichid gros.Spălați înainte fața și neteziți amestecul.Lăsați să acționeze timp de 5-10 minute, un timp mai scurt pentru pielea mai uscată, mai lung pentru pielea uleioasă. Apoi clătiți cu apă călduță, tapetați față cu un prosop moale și hidratați cu cremă de față, fără ulei.

2. Se amestecă 1 lingură de bicarbonat de sodiu cu o lunguriță suc de portocale fără pulpă într-un bol mic. Frecați amestecul pe pielea curată, folosind mișcări circulare blânde și lăsați până la 20 de minute.Clătiți bine fața și hidratați.Vitamina C din sucul de portocale va lăsa pielea mai strălucitoare, în timp ce acidul citric va ajuta la exfolierea și va face ca porii să fie mai puțin vizibili.

3. Turnați 1 lingură peroxid de hidrogen într-un bol mic și amestecați cu 1 lingură de bicarbonat de sodiu.Aplicați pe pielea curată și așteptați cinci minute.Clătiți și aplicați o cremă hidratantă după.Repetați o dată pe săptămână.

4. Puneți 2 linguri de bicarbonat de sodiu într-un bol mic și amestecați cu 1 linguriță miere și sucul de la o jumătate de lămâie. Neteziți amestecul pe față într-un strat subțire și lăsați-l să stea timp de 15 minute. Lămâile, precum sucul de portocale, strălucesc pielea. Mierea este un hidratant natural antibacterian și ajută la calmarea pielii uscate sau predispuse la acnee.

5. Turnați 1/3 cană de bicarbonat de sodiu într-un bol și amestecați cu zeama dintr-o jumătate de lămâie și 2 linguri ulei de arbore de ceai. Aplicați generos pe față, așteptați 10 minute, apoi clătiți. Uleiul de arbore de ceai va oferi o ușurare naturală a acneei. Această mască este cea mai bună pentru pielea uleioasă.

loading...

Add comment