Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Fructul plin de vitamine care previne bolile de inimă și scade aciditatea sângelui. Este denumit și fructul zeilor

Originar din china, fructul de culoare portocalie numit kaki este cunoscut pentru aroma lui dulce, asemănătoare mierii.Aceste fructe pot fi consumate proaspete, uscate sau gătite și sunt frecvent utilizate în întreaga lume în jeleuri, băuturi, plăcinte, curry și budinci.Nu numai că sunt gustoase, dar sunt pline de vitamine și nutrienți care vă pot feri de multe boli.Iată câteva beneficii ale consumului de kaki.

Kaki face parte din alimentele alcaline, având astfel proprietatea de a scădea aciditatea gastrică, dar și aciditatea din sânge, reglând astfel metabolismul.Sunt bogati in vitamine si minerale importante, incluzand vitaminele A, C si B, potasiu si mangan. De asemenea, conțin compuși benefici ai plantei precum taninurile și flavonoidele.

Sunt o sursa excelentă de antioxidanți puternici.Antioxidanții ajută la prevenirea sau încetinirea afectării celulelor prin contracararea stresului oxidativ, proces declanșat de molecule instabile numite radicali liberi.Stresul oxidativ a fost legat de anumite boli cronice, inclusiv boli de inimă, diabet, cancer și afecțiuni neurologice precum Alzheimer.

Bolile de inimă sunt principala cauză de deces la nivel mondial și au un impact negativ asupra vieții a milioane de oameni.Din fericire, majoritatea tipurilor de boli de inimă pot fi prevenite prin reducerea factorilor de risc, cum ar fi o dietă nesănătoasă.Combinația puternică de nutrienți găsiți în kaki îi face o alegere excelentă pentru stimularea sănătății inimii.Kaki conțin antioxidanți flavonoizi, inclusiv quercetină și kaempferol.Dietele bogate în alimente bogate în flavonoide susțin sănătatea inimii prin scăderea tensiunii arteriale, reducerea colesterolului LDL „rău” și scăderea inflamației.Multe studii efectuate pe animale au arătat că acidul tanic și acidul galic, ambele găsite în kaki, sunt eficiente la scăderea tensiunii arteriale mari, un factor de risc major pentru boli de inimă.

Kaki îmbunătățește vederea. Are o mulțime de vitamina A și antioxidanți care sunt critici pentru sănătatea ochilor.Vitamina A susține funcționarea membranelor conjunctive și corneei. Mai mult, este o componentă esențială a rodopsinei, o proteină necesară vederii.De asemenea este delicios și ușor de adăugat la dieta dvs.Aceste fructe pot fi savurate proaspete ca o gustare simplă sau folosite în rețete delicioase. De fapt, se împerechează excelent cu alimente atât dulci, cât și sărate.

loading...

Add comment