Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Ce se întâmplă în corpul tău dacă nu consumi alco0l timp de o lună?

Potrivit statisticilor existente, o persoană obișnuită cu un venit mediu consumă aproximativ 9,5 litri de alcool pe an. Și această persoană nu înseamnă că este dependentă de alcool, îi place să-și petreacă timpul cu prietenii și să bea câte o băutură.Uneori, ei iau o pauză în timpul săptămânii și beau doar puțin, poate doar un pahar de vin înainte de culcare sau un pahar de bere într-o zi călduroasă. Ei bine, ce s-ar întâmpla cu corpul acestei persoane dacă renunță la băut timp de o lună? A fost realizat un experiment, cu câțiva voluntari care doreau să afle dacă s-ar putea schimba ceva în corpul lor, dacă nu mai consumă alcool timp de 4 săptămâni. Pentru cei mai nerăbdători, răspunsul este că da și vedem în continuare și de ce.

Săptămâna 1.


Apetitul pare să crească . În realitate, oamenii mănâncă mult mai mult dacă beau alcool. Și când se opresc din băut, ei încearcă instinctiv să-și țină mâinile ocupate, de obicei cu mâncare. Deci, este mai bine să înlocuiți alimentele cu apă și fructe după renunțarea la băut.Pofta ta pentru alimente dulci poate crește . Alcoolul, în special tipul dulce, poate crește nivelele de zahăr din sânge, ceea ce ar putea genera pofta de zahăr. Dar oamenii diferiți au reacții diferite, iar unii experimentează o scădere a nivelului de zahăr. Acest lucru este deosebit de periculos pentru persoanele care suferă de diabet.

Este dificil să mai ai un somn de calitate după renunțarea la băut. Acest lucru poate fi adevărat și pentru persoanele care sunt obișnuite să bea un pahar cu ceva înainte de culcare, pentru a adormi mai repede. În timp ce alcoolul poate să vă facă să adormiți mai repede, scade calitatea somnului. Deci, pe măsură ce stopați de tot alcoolul, somnul însă nu va fi adânc și unii oameni ar putea avea și coșmaruri.

În unele cazuri, oamenii ar putea avea dureri de cap , care sunt un semnal de schimbări majore în organism, deoarece este detoxifiere de la alcool. Poate afecta ficatul sau poate provoca chiar hipertensiune arterială. În acest stadiu de renunțare la alcool, corpul dumneavoastră poate chiar să experimenteze efectul opus.

Săptămâna 2.


Ficatul începe să se recupereze . Când oamenii consumă alcool în mod regulat, celulele hepatice mor și apar cicatrici în locul lor. Organul se poate recupera, dar este un proces foarte lent. Cu cât o persoană bea mai puțin, cu atât va fi mai rapidă recuperarea.Un alt motivator puternic poate fi schimbarea culorii pielii . Alcoolul perturbe circulația sângelui, ceea ce duce la lipsa de oxigen în piele. Ca urmare, alcoolul face ca pielea să se usuce, ceea ce duce la apariția petelor pigmentare și a ridurilor precoce.

Digestia începe să se îmbunătățească . Alcoolul crește producția de acid gastric. Cu alte cuvinte, stomacul „mănâncă” încet. Apropo, acesta este motivul pentru care oamenii mănâncă mai mult atunci când beau alcool.

Săptămâna 3.


În săptămâna 3, semnele evidente ale consumului de alcool precum cercurile întunecate sub ochi și umflarea feței dispar . Acest lucru se datorează faptului că sistemul urinar poate funcționa corect acum.Este mai ușor să te trezești dimineața . Atunci când o persoană bea, el intră într-o fază profundă de somn imediat sărind etapele inițiale. Și când concentrația de alcool din sânge scade, somnul nu mai este adânc și oamenii se trezesc mai des. Odată ce alcoolul este complet în afara sistemului, ciclul de somn se întoarce la a fi natural, ceea ce face ca trezirea să devină mai ușoară.

Consumul scade producția de saliva care afectează starea dinților. Deci, dacă nu beți alcool, aveți un risc mai mic de a avea cavități, iar smaltul dinților devine mai puternic .Alcoolul nu numai că ucide durerea, ci și receptorii gustului și simțul mirosului. În timp, abilitatea de a mirosi și de a gusta se recuperează .

Săptămâna 4.


Dacă o persoană are o greutate în plus, masa corporală scade dramatic. Numerele sunt individuale, desigur, dar, în medie, este de aproximativ 6-8 kg pe lună. Cu cât o persoană nu bea mai mult, cu atât va pierde mai multă greutate.Alcoolul crește tensiunea arterială. Dacă acest lucru se întâmplă prea des, există riscul apariției hipertensiunii arteriale. Oamenii care nu beau alcool nu au această condiție la fel de des. Și, în plus, riscul de a dezvolta boli cardiovasculare scade.

Acestea sunt schimbările care se pot întâmpla unei persoane care nu a consumat alcool timp de o lună.

loading...

Add comment