Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
fructe-la-borcan

Cum se păstrează fructele proaspete la borcan, pentru prăjituri, toată iarna – rezistă foarte foarte bine(rețetă explicată pas cu pas)

Sezonul conservelor este în toi și toate gospodinele caută metode cât mai potrivite pentru păstrarea legumelor și fructelor pentru iarnă.Așa că noi venim în ajutor cu această rețetă simplă, dar eficientă.Pentru a păstra fructele proaspete toată iarna, avem nevoie doar de câteva ingrediente simple:fructe la alegere,apă clocotită și câte 2 linguri de zahăr pentru fiecare borcan.

Fructele trebuie să fie proaspete, fără pete sau stricăciuni.Le alegem cu grijă, le spălăm bine și le lsăsăm să se usuce la temperatura camerei.Apoi le punem în borcane de sticlă.Apoi turnăm apă clocotită peste ele, astfel încât să se umple borcanele. Se pun capacele și se lasă așa timp de 10 minute.După ce au trecut cele 10 minute, scurgem apa din borcane într-o oală și o aducem din nou la punctul de fierbere.Adăugăm câte 2 linguri de zahăr în fiecare borcan cu fructe și le umplem cu apă fierbinte.Închidem borcanele etanș, le învelim cu o pătură sau un prosop și le lăsăm deoparte până a doua zi. Le depozităm mai apoi într-un loc răcoros și ferit de razele soarelui.

Respectând acești pași simpli vom putea păstra proaspete fructele preferate.Totuși, trebuie să reținem că, odată ce fructele au fost așezate în borcane, va trebui să le păstrăm la o temperatură care să nu depășească 18 grade și într-un loc uscat.

Numai bune pe post de gustari sau desert, fructele proaspete. Fructele se pastreaza foarte bine la borcan și le putem folosi la multe tipuri de prăjituri.Cu siguranță iarna simți și tu lipsa fructelor proaspete și parfumate, dar acum problema este rezolvată.Chiar dacă e frig și ți se face dor de vară, asta nu înseamnă că nu te poți răsfăța cu un bol consistent de salată de fructe.Fructele reprezinta in alimentatie sursa importanta de glucide, antioxidanti, fitonutrienti si vitamina C.Fructele sunt și o solutie de intarire a sistemului imunitar, o idee foarte benefică în perioada rece.

loading...

Add comment