Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
orhidee

Secretul pentru a aduce la viață orhideele care nu mai înfloresc

Orhideele pot fi plante delicate, dar cu puțină atenție suplimentară, le poți readuce la viață și să înflorească din nou. Iată un secret simplu pentru a încuraja orhideele să înflorească.

Tăierea strategică a tijelor: Dacă orhideea ta a înflorit în trecut, dar acum nu mai face flori, este posibil să fie necesar să tai tijele de flori uscate și să le tăiați mai jos, aproape de bază, lăsând aproximativ 1-2 centimetri deasupra ariei de creștere a plantei. Acest lucru va încuraja apariția de tije noi de flori. Tăierea tijelor vechi va trimite semnale plantei că trebuie să producă noi flori pentru a-și continua ciclul de reproducere.

Iată cum să faci acest lucru:

Ia un cuțit curat și asigură-te că este ascuțit. Dezinfectează cuțitul cu alcool sau cu un dezinfectant pentru a preveni orice infecții ale plantei.

Urmărește tijele vechi de flori până când găsești un punct de tăiere potrivit. Acesta ar trebui să fie aproape de bază, dar asigură-te că nu tai partea verde sănătoasă a plantei.

Tăie cu grijă tijele vechi de flori. Nu lăsa decât aproximativ 1-2 centimetri deasupra ariei de creștere a plantei.

După ce ai tăiat tijele vechi, continuă să îngrijești orhideea așa cum obișnuiești. Oferă-i lumină potrivită, apă și umiditate adecvată.

Acest proces de tăiere strategică a tijelor poate stimula orhideea să producă noi tije de flori și să înflorească din nou. Este important să fii răbdător, deoarece orhideele pot avea un ritm diferit de înflorire, iar uneori poate dura câteva luni până când vei vedea rezultatele. Asigură-te că furnizezi plantei toate condițiile optime pentru creștere pentru a-și maximiza șansele de înflorire.

loading...

Add comment