Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
cartofi-in-balcon

Trebuie să încerci asta. Cultivarea cartofilor acasă în ghivece, ideal chiar și pentru balcon.

Cultivarea cartofilor în ghivece poate fi o opțiune excelentă pentru cei care nu au acces la grădină sau teren și doresc să crească câțiva cartofi acasă. Iată câțiva pași de bază pentru a cultiva cartofi în ghivece:

Pasul 1: Alegerea ghivecelor:
Folosiți ghivece mari, cu o adâncime de cel puțin 30-40 de centimetri. Cartofii au nevoie de spațiu pentru a se dezvolta.

Pasul 2: Pregătirea solului:
Folosiți un amestec de pământ de grădină bogat în nutrienți și compost pentru a umple ghivecele. Asigurați-vă că ghivecele au găuri de drenaj pentru a preveni acumularea excesului de apă.

Pasul 3: Alegerea cartofilor:
Achiziționați cartofi semință sau utilizați cartofi de la supermarket care au început să formeze muguri (ochiuri).

Pasul 4: Plantarea cartofilor:
Tăiați cartofii semință în bucăți mici, asigurându-vă că fiecare bucată are cel puțin un ochi. Plantați bucățile de cartof la aproximativ 5-10 centimetri adâncime în solul din ghivece, cu ochiurile în sus.

Pasul 5: Îngrășăminte:
Cartofii au nevoie de nutrienți pentru a crește. Puteți folosi îngrășăminte naturale din bucăți de coji de banane, coji de ouă zdrobite sau compost. Adăugați puțin îngrășământ înainte de plantare și apoi în fiecare lună pe tot parcursul sezonului de creștere.
Pasul 6: Udare:

Mențineți solul din ghivece bine udat, dar evitați excesul de apă care ar putea duce la putrezirea cartofilor.
Pasul 7: Expunerea la soare:
Asigurați-vă că ghivecele cu cartofi primesc cel puțin 6-8 ore de soare pe zi.

Pasul 8: Maturare și recoltare:
Cartofii vor începe să crească și să formeze tuberculi în ghivece. Așteptați până când plantele se usucă și încep să se închidă înainte de a recolta. Scoateți cu grijă cartofii din ghivece.
Este important să rețineți că cartofii au nevoie de spațiu pentru a crește și să se dezvolte, astfel încât ghivecele ar trebui să fie suficient de mari și să nu supraaglomereze plantele. De asemenea, păstrați un ochi pe plante pentru a preveni bolile și dăunătorii care pot afecta cartofii.

Cultivarea cartofilor în ghivece poate fi o activitate distractivă și productivă. Cu îngrijirea adecvată, puteți obține o recoltă de cartofi proaspeți și sănătoși chiar la dumneavoastră acasă.

loading...

Add comment