Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
ou ingropat in gradina

Îngroapă un ou întreg în grădină – Vei rămâne surprins de ceea ce se întâmplă câteva zile mai târziu

După cum explică Melody Estes, ouăle crude sunt bogate în proteine și încurajează plantele să crească mai puternice. „Sunt, de asemenea, o sursă bună de azot, care ajută la descompunerea materiei organice și la hrănirea solului”, spune expertul.

Ouăle sunt o sursă de nutrienți, inclusiv proteine și calciu. Dacă îngropi un ou în grădină, acesta se va descompune în timp și va elibera acești nutrienți în sol. Acest lucru poate ajuta la hrănirea plantelor și la îmbunătățirea fertilității solului.

Uneori, ouăle pot fi folosite pentru a ține la distanță dăunătorii din grădină. De exemplu, coji de ouă zdrobite pot fi presărate în jurul plantelor pentru a descuraja melcii să se apropie, deoarece suprafața aspră îi poate irita.

Ouale au un efect ușor alcalin asupra solului, ceea ce poate ajuta la contracararea acidității excesive în solurile acide. Acest lucru poate fi util în regiunile în care pH-ul solului este prea scăzut.

În anumite cazuri, ouăle pot fi folosite pentru a controla rozătoarele. Dacă pui ouă în vizuinile unor rozătoare, cum ar fi șoarecii, acestea ar putea mânca ouăle și chiar muri ulterior din cauza acumulării de gaze în stomac.

Este important să menționăm că, înainte de a pune ouă sau orice alt obiect în grădină, trebuie să iei în considerare consecințele și impactul asupra mediului și a plantelor.În general, dacă decizi să îngropi un ou în grădină, asigură-te că este complet descompus și încorporat în sol înainte de a planta sau de a lucra în grădină.Acest lucru va ajuta la evitarea mirosului neplăcut și va permite nutrienților să fie absorbiți eficient de plante.Îngroparea ouălor poate dura câteva săptămâni sau chiar luni până când acestea se descompun complet și eliberează nutrienții în sol.

loading...

Add comment