Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
hortensii

Cum să crești hortensia din butași în ghivece sau grădină – funcționază de minune și oricine o poate face.

Hortensiile pot fi propagate cu succes din butași, ceea ce este o modalitate economică și eficientă de a obține mai multe plante. Iată pașii de bază pentru a crește hortensii din butași:

Selectarea butașilor:
Alegeți plante mama sănătoase și mature din care să luați butași. Alegeți tulpinile tânăre și viguroase, de aproximativ 10-15 cm lungime, care nu au început să înflorească încă. Cele mai bune tulpini pentru butași sunt cele care au încă o porțiune mică de lemn vechi la bază și sunt încă verzi în partea superioară.

Tăierea butașilor:
Folosiți o foarfecă de grădină ascuțită și curată pentru a tăia tulpina selectată. Tăiați tulpina sub o frunză sau un nod.

Tratarea butașilor:
Îndepărtați frunzele de la baza butașului, lăsând câteva frunze în partea superioară a acestuia. Acest lucru va reduce pierderea de apă prin transpirație și va ajuta la stimularea dezvoltării rădăcinilor.

Hormon de înrădăcinare:
Înmuiați baza butașului într-un hormon de înrădăcinare, disponibil în magazinele de grădinărit. Acest pas ajută la stimularea dezvoltării rădăcinilor.

Plantarea butașilor:
Plantați butașii într-un amestec de sol ușor și drenabil, cum ar fi un amestec de turbă și nisip, într-un ghiveci sau în grădină. Plantați butașii în pământ la o adâncime de aproximativ 2-3 cm.

Udarea și acoperirea:
Udați butașii bine după plantare pentru a elimina aerul din jurul rădăcinilor. Apoi, acoperiți butașii cu un sac de plastic sau un clopot de plastic pentru a crea o atmosferă umedă și proteja butașii de deshidratare. Asigurați-vă că pământul rămâne umed, dar nu excesiv de înmuiat.

Locația și lumină:
Puneți butașii într-un loc semi-umbrit, în care să primească lumină indirectă. Evitați expunerea directă la soare, deoarece aceasta poate provoca arderea butașilor.

Îngrijire ulterioară:
Mențineți butașii bine udați și monitorizați dezvoltarea lor. După câteva săptămâni sau luni, butașii ar trebui să dezvolte rădăcini sănătoase. Puteți verifica acest lucru prin încercarea de a trage ușor de butaș. Dacă simțiți rezistență, înseamnă că au rădăcini.

Repicarea butașilor:
După ce butașii au dezvoltat rădăcini solide, îi puteți repica în ghivece individuale sau îi puteți planta direct în grădină în locația dorită.

Este important să aveți răbdare în acest proces, deoarece dezvoltarea rădăcinilor poate dura câteva săptămâni sau chiar luni. Asigurați-vă că oferiți butașilor condiții adecvate de creștere și îngrijire pentru a-i ajuta să se dezvolte cu succes în plante mature de hortensie.

loading...

Add comment