Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

6 plante de apartament care îndepărtează în mod natural mucegaiul negru de pe pereți

Te-ai săturat să te lupți cu mucegaiul negru în baie și pe pereți? Plantele de interior nu numai că adaugă frumusețe spațiului, dar unele dintre ele au și proprietăți surprinzătoare în lupta împotriva mucegaiului și a altor toxine din aerul interior. Iată șase plante uimitoare care pot contribui la menținerea unui mediu mai proaspăt și curat:

1.Feriga (Nephrolepis exaltata)
Beneficii: Feriga este cunoscută pentru abilitatea sa de a îmbunătăți calitatea aerului prin absorbția formaldehidei, un compus găsit în mod obișnuit în produsele de curățenie și mobilier.

2.Lăcrămioara (Spathiphyllum)
Beneficii: Îndepărtează eficient formaldehida, xilena și amoniacul din aer. De asemenea, are capacitatea de a reduce mucegaiul și alte toxine dăunătoare.

3.Iedera (Hedera helix)
Beneficii: Această plantă are un efect puternic asupra nivelurilor de mucegai și poate fi eficientă în absorbția formaldehidei și a substanțelor chimice din aer.

4.Aloe vera
Beneficii: Pe lângă proprietățile sale terapeutice pentru piele, aloe vera poate ajuta și la curățarea aerului prin absorbția formaldehidei și a dioxidului de carbon.

5.Palmierul de bambus (Chamaedorea seifrizii)
Beneficii: Această plantă poate ajuta la reducerea formaldehidei și a altor substanțe chimice găsite în mod obișnuit în aerul din interior.

6.Crizantema (Chrysanthemum morifolium)
Beneficii: Această floare frumoasă nu doar îmbogățește decorul, ci și elimină substanțele chimice toxice precum formaldehida, xilenul și amoniacul.

Îngrijire corespunzătoare: Asigură-te că plantele sunt întreținute corespunzător, cu lumină adecvată, udare regulată și îndepărtarea frunzelor moarte pentru a menține un mediu propice pentru creșterea lor.

Rotirea plantelor: Periodic, rotește plantele în diferite direcții pentru a le asigura o expunere uniformă la lumină.

Monitorizare: Verifică periodic plantele pentru semne de boli sau mucegai și acționează rapid dacă observi orice problemă.

Aceste plante de interior nu numai că aduc frumusețe spațiului tău, dar și contribuie la menținerea unui mediu mai curat și mai proaspăt în interior.

loading...

Add comment