Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Învața să faci în casă cele mai bune turte țărănești la tigaie. Îți lingi degetele!

Îți amintești acele zile când mergeai la casa bunicilor și simțeai un miros de pâine delicioasă, venind din bucătărie? Cred că nu există ceva mai bun decât gustul acelor turte…

Din păcate, oamenilor le este mai comod să cumpere pâine și nu să o prepare acasă, însă azi, vă voi învăța cum să preparați ușor, simplu și sănătos, turte țărănești la tigaie!

Veți avea nevoie de:
Două căni de făină
Un pahar cu apă caldă
O bucățică mică de drojdie
Jumătate de lingură de bicarbonat
Jumătate de lingură de ulei
Jumătate de lingură de sare

Preparare
Amestecă drojdia, apa și făina, într-un bol mare, până când ai obținut o cocă omogenă, după care las-o să se așeze, timp de 15 minute. Adaugă ulei, sare și încă o cană de făină. Amestecă și lasă să stea 2 ore. Coca se lasă să crească până când își va dubla volumul.

Împarte apoi coca în 8 părți egale, acoperă cu un prosop și lasă-le să mai stea o jumătate de oră. Pune câteva picături de ulei, în tigaie și încinge bine tigaia. Ai grijă să fie o tigaie din teflon sau orice tigaie pe care nu se lipește.

Ține în tigaie fiecare bucată de cocă, câte 2 minute, pe fiecare parte.După ce le-ai făcut, poți pune peste turte brânză sau ouă și le poți consuma împreună cu o salată.

Ce ziceți, vă încumetați să faceți? Vă veți aminti cu siguranța de copilărie!

loading...

Add comment