Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
salata-de-sfecla-la-borcan

Salată de sfeclă cu hrean pentru iarnă – rețeta originală de la bunicile noastre

Ingrediente:
4-5 sfeclă roșie de mărime medie
1 ceapă roșie
1 cățel de usturoi
Oțet de mere sau oțet alb (aproximativ 1/2 cană)
Apă (aproximativ 1/2 cană)
Zahăr (aproximativ 1/4 cană)
Sare și piper după gust

Mod de preparare:
Spălați și Coaceți Sfecla: Spălați bine sfecla sub apă curentă. Îndepărtați frunzele și coada, lăsând aproximativ 2 cm de tulpină intactă pentru a nu pierde culoarea și sucurile. Înfășurați fiecare sfeclă în folie de aluminiu și coaceți-le la cuptor la 180°C până când sunt fragede și pot fi străpunse ușor cu o furculiță (de obicei durează aproximativ 1 oră, dar timpul poate varia în funcție de dimensiunea sfeclilor).

Răcirea și Curățarea Sfeclii: După ce sfecla este coaptă, lăsați-o să se răcească suficient pentru a o putea manipula. Apoi, curățați pielea coaptă de pe sfeclă și tăiați-o în felii subțiri.

Prepararea Lichidului pentru Borcan: Într-un vas, combinați oțetul, apa și zahărul. Puneți vasul pe foc mic și amestecați până când zahărul se dizolvă complet. Adăugați sare și piper după gust. Lăsați lichidul să se răcească.

Tăierea Cepei și a Usturoiului: Tăiați ceapa roșie în felii subțiri și tocați fin cățelul de usturoi.

Asamblarea Salatei în Borcane: În borcane curate și uscate, alternați straturile de feliile de sfeclă, ceapă roșie și usturoi tocat.

Turnarea Lichidului: Turnați lichidul răcit peste sfecla și ceapa din borcane. Asigurați-vă că lichidul acoperă complet ingredientele. Dacă este nevoie, puteți adăuga mai mult oțet sau apă pentru a umple borcanele.

Sigilarea Borcanelor: Închideți borcanele cu capacul potrivit și asigurați-vă că sunt bine sigilate.

Păstrarea în Borcan pentru Iarnă: Depozitați borcanele într-un loc răcoros și întunecat. După câteva săptămâni, salata de sfeclă roșie va câștiga în arome și se poate consuma ca o delicioasă aperitivă sau garnitură.

Aceasta este o rețetă de bază pentru salată de sfeclă roșie la borcan pentru iarnă. Puteți ajusta cantitățile de oțet, apă, zahăr și condimente pentru a obține gustul dorit. De asemenea, puteți adăuga ierburi aromatice, cum ar fi frunze de dafin sau cuișoare, pentru a îmbogăți aromele.

loading...

Add comment