Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
aluat-chefir

Aluat pe bază de chefir, pentru pateuri și plăcinte de casă – cea mai simplă rețetă

Iată în continuare cea mai simplă rețetă pentru un aluat pe bază de chefir, potrivit pentru a prepara pateuri și plăcinte delicioase.

Ingrediente:
2 căni de făină
1/2 cană de chefir
1/4 cană de ulei vegetal (cum ar fi uleiul de floarea-soarelui sau de măsline)
1 linguriță de sare

Mod de preparare:
Măsurați cantitățile necesare de făină, chefir, ulei vegetal și sare.Într-un castron mare, combinați făina și sarea. Adăugați treptat chefirul și uleiul, amestecând continuu cu o spatulă sau cu mâinile până când ingredientele se încorporează și se formează un aluat omogen.Transferați aluatul pe o suprafață ușor presărată cu făină și frământați-l ușor timp de câteva minute, până când devine moale și elastic. Adăugați puțină făină la nevoie pentru a preveni lipirea.

Formați aluatul într-o bilă și acoperiți-l cu un prosop curat sau cu folie de plastic. Lăsați-l să se odihnească timp de aproximativ 30 de minute, ceea ce va permite glutenului să se relaxeze și va facilita întinderea ulterioară a aluatului.După ce aluatul a odihnit, întindeți-l subțire cu ajutorul unui sucitor pe o suprafață ușor presărată cu făină. Tăiați cercuri sau forme dorite pentru pateuri sau plăcinte.

Adăugați umplutura preferată pe fiecare bucată de aluat. Poate fi carne tocată, brânză, legume, sau orice altceva preferați. Închideți aluatul pentru a forma pateuri sau plăcinte, sigilând marginile cu ajutorul degetelor sau a unei furculițe.Așezați pateurile sau plăcintele pe o tavă de copt, tapetată cu hârtie de copt. Coaceți în cuptor preîncălzit la 180°C până când devin aurii și bine coapte, timpul variind în funcție de dimensiune și umplutură (de obicei durează aproximativ 20-30 de minute).

Lăsați pateurile sau plăcintele să se răcească ușor înainte de a le savura. Ele pot fi servite ca aperitive, gustări sau chiar mese principale alături de o salată proaspătă.

Acest aluat pe bază de chefir este versatil și poate fi adaptat pentru a crea o varietate de pateuri și plăcinte, indiferent de preferințele dvs. culinare.

loading...

Add comment