Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
biscuiti de casa

Cea mai bună rețetă pentru biscuiți de casă – fragezi și delicioși, fix cum făcea bunica.

Biscuiții de casă, preparați cu drag și grijă, pot aduce aminte de momentele calde petrecute alături de bunica. Iată o rețetă tradițională pentru biscuiți fragezi și delicioși, asemănători celor pregătiți de bunica:

Ingrediente:
250 g unt la temperatura camerei
200 g zahăr
2 ouă
1 linguriță extract de vanilie
400 g făină albă
1/2 linguriță praf de copt
O priză de sare

Instrucțiuni:
Pregătirea ingredientelor: Începe prin preîncălzirea cuptorului la 180°C și pregătește o tavă de copt, acoperind-o cu hârtie de copt.

Amestecarea ingredientelor umede: Într-un bol mare, bate untul moale și zahărul până obții o compoziție pufoasă și omogenă. Adaugă ouăle unul câte unul, amestecând bine după fiecare. Integrează și extractul de vanilie pentru a adăuga aromei sale unicitate.

Combinația de ingrediente uscate: Într-un alt bol, amestecă făina, praful de copt și sarea. Adaugă această combinație treptat peste amestecul de ingrediente umede și amestecă până se formează un aluat omogen.

Formarea și coacerea biscuiților: Ia porții mici de aluat și modelează-le în formă de biluțe. Așează-le pe tava de copt, păstrând suficient spațiu între ele pentru a se putea lărgi în timpul coacerii. Dacă dorești, poți folosi o furculiță pentru a presa ușor fiecare biluță, creând un model decorativ.

Coacerea: Introdu tava în cuptorul preîncălzit și coace biscuiții timp de aproximativ 12-15 minute, sau până când aceștia capătă o ușoară nuanță aurie pe margini. Fii atent, deoarece timpul de coacere poate varia în funcție de cuptor.

Răcirea și savurarea: Scoate tava din cuptor și lasă biscuiții să se răcească pe un grătar timp de câteva minute înainte de a-i transfera pe o farfurie. Acest pas important asigură că biscuiții devin mai fragezi pe măsură ce se răcesc.

Acum poți bucura de delicioșii biscuiți fragezi, asemenea celor pregătiți cu dragoste de bunica. Acești biscuiți sunt perfecti pentru a-i savura alături de o ceașcă de ceai sau cafea, sau pentru a împărtăși cu cei dragi, creând momente de bucurie și nostalgii dulci.

loading...

Add comment