Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
ardei iuti

De salvat – cea mai bună rețetă de ardei iuți în oțet, special pentru gospodine.

Ardeii iuți în oțet sunt o alegere populară pentru cei care adoră mâncărurile picante și căută un condiment fierbinte și savuros. Acești ardei în oțet pot fi adăugați în diverse preparate pentru a le oferi un plus de aromă și picanterie. Iată cum poți prepara cea mai bună rețetă de ardei iuți în oțet:

Ingrediente:

250 g ardei iuți (alegeți varietăți pe placul vostru în funcție de nivelul de iuțime dorit)
2 căței de usturoi (opțional, pentru aromă)
2 frunze de dafin
1 linguriță boabe de coriandru
1 linguriță boabe de muștar
1 lingură de sare
1 lingură de zahăr
500 ml oțet alb (cu conținut de aciditate de aproximativ 6%)
250 ml apă
Instrucțiuni:

Spălați și curățați bine ardeii iuți. Tăiați capetele și faceți o mică incizie pe lungimea fiecărui ardei pentru a permite aromei să pătrundă în interior.Dacă doriți să adăugați o notă de aromă, zdrobiți ușor cățeii de usturoi.Într-un vas, adăugați apa, oțetul, sarea și zahărul. Amestecați până când sarea și zahărul se dizolvă complet.Încălziți lichidul obținut până când începe să fiarbă. Reduceți căldura și lăsați să fiarbă timp de 5-7 minute pentru ca aromele să se combine.

În timp ce lichidul fierbe, adăugați boabele de coriandru, boabele de muștar și frunzele de dafin în fiecare borcan sterilizat.Împărțiți ardeii iuți și cățeii de usturoi (dacă folosiți) în mod egal în borcanele pregătite.Turnați lichidul fierbinte peste ardeii iuți, asigurându-vă că aceștia sunt complet acoperiți.Închideți borcanele cu capacul sterilizat și strângeți bine.Lăsați borcanele să se răcească la temperatura camerei și apoi depozitați-le în frigider timp de cel puțin o săptămână pentru ca aromele să se dezvolte în mod corespunzător.

Sfat: Cu cât mai mult timp trece, cu atât mai bine se vor combina aromele. Ardeii vor deveni și mai iuți în timp, iar gustul va deveni mai intens.

Acum, aveți borcane pline cu ardei iuți în oțet, gata să adăugați o notă fierbinte și aromată oricărui preparat. Acești ardei pot fi folosiți în sandvișuri, salate, preparate mexicane, pizza sau chiar în rețetele proprii, pentru a da o explozie de iuțime și gust fiecărui sămbure.

loading...

Add comment