Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
reflux

Dacă aveți reflux acid, faceți doar aceste 5 lucruri

Refluxul acid, cunoscut și sub denumirea de boala de reflux gastroesofagian (BRGE), este o afecțiune medicală destul de frecventă care poate cauza disconfort și chiar durere. Dacă te confrunți cu această problemă, iată cinci pași esențiali pe care ar trebui să îi urmezi pentru a-ți gestiona simptomele:

Schimbarea dietei: Anumite alimente pot agrava refluxul acid, inclusiv mâncărurile picante, cafeaua, alimentele grase, citricele, roșiile și băuturile carbogazoase. Încercați să evitați aceste alimente și observați dacă simptomele dumneavoastră se îmbunătățesc.

Mănâncă mese mai mici și mai frecvente: Consumul a trei mese mari pe zi poate suprasolicita stomacul și poate crește șansele de reflux acid. Încercați să mâncați mese mai mici și mai frecvente pentru a ajuta stomacul să gestioneze mai bine digestia.

Evitați să mâncați cu câteva ore înainte de a merge la culcare: Dacă te culci imediat după ce ai mâncat, gravitația nu mai ajută la ținerea conținutului stomacal la locul lui, ceea ce poate conduce la reflux acid. Încercați să nu mâncați cu cel puțin 2-3 ore înainte de a merge la culcare.

Mențineți o greutate sănătoasă: Excesul de greutate poate pune presiune suplimentară pe stomac, ceea ce poate provoca reflux acid. Dacă sunteți supraponderal, încercați să pierdeți în greutate printr-o dietă sănătoasă și exerciții fizice regulate.

Evitați alcoolul și fumatul: Alcoolul și fumatul pot slăbi sfincterul esofagian inferior, un inel de mușchi la intersecția dintre stomac și esofag, ceea ce poate duce la reflux acid. Limitați sau evitați consumul de alcool și renunțați la fumat pentru a reduce simptomele.

Rețineți că aceste sfaturi ar trebui să ajute la gestionarea simptomelor ușoare sau moderate ale refluxului acid. Dacă simptomele sunt severe sau persistă în ciuda modificărilor de stil de viață, este important să consultați un medic. Există medicamente care pot ajuta, iar în unele cazuri poate fi necesară intervenția chirurgicală pentru a controla boala de reflux gastroesofagian.

loading...

Add comment