Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
sanatatea-oaselor

Cum se regenerează țesutul osos, se îmbunătățește vederea și memoria cu peste 70%

Tesutul osos este alcatuit din celule osoase, proteine, minerale, apa si alte substante.Cercetatorii medicali de la Universitatea Keele si Nottingham, au descoperit ca nanoparticulele magnetice, acoperite cu proteine de directionare, pot stimula celulele stem sa regenereze osul. Cercetatorii au reusit sa transpuna celulele direct in zona afectata, sa controleaze nanoparticulele, sa genereze forte mecanice si sa mentina procesul de regenerare prin eliberari treptate a unei proteine de crestere.

Stimuland cresterea unui os nou prin injectarea celulelor stem reprezinta o zona de interes pentru cercetatorii medicali. Au fost inregistrate progrese cat si obstacole majore, cum ar fi gasirea unei metode adecvate pentru a stimula diferentierea celulelor stem, astfel incat acestea sa ofere calitate tesutului osos si sa fie intr-o cantitate suficient de mare pentru a trata pacientii in mod eficient.

În ciuda acest cercetări, există confirmări care susțin că anumite alimente pot îmbunătăți semnificativ memoria, vederea și regenera țesutul osos.Iată în continuare o listă cu aceste alimente:
Rozmarin – compoziția sa chimică crește debitul cerebral, îmbunătățește concentrarea și memoria, uleiul esențial poate fi folosit pentru masaj, iar planta în sine poate fi adăugată la alimente.
Peștele – Acizii grași omega-3 din pești sunt importanți pentru sănătatea creierului și a inimii, dar si pentru cea a oaselor.
Ceapa – îmbunătățește semnificativ memoria, dar este mai bine să le consumați crude.
Cerealele integrale – conțin fibre, carbohidrați complecși, omega-3 și îmbunătățesc activitatea creierului.
Ceaiul verde – îmbunătățește memoria și activitatea creierului, trebuie să beți 2-3 căni pe zi pentru a îmbunătăți funcția cognitivă și concentrarea.
Ciocolata neagră este bogată în cofeină și antioxidanți care îmbunătățesc memoria și concentrarea.
Nucile – îmbunătățesc fluxul de oxigen către creier, includ mulți nutrienți, întăresc vasele de sânge ale creierului. Nucile, bogate în acizi alpha linoleic și omega 3, scad rata de fracturare a oaselor și păstrează formațiunea osoasă constantă. Pe lângă aceasta, nucile braziliene, reprezintă și o sursă importantă de magneziu.

Oul este un aliment care ține cu sănătatea oaselor. Conține, în diferite proporții, vitamina D, care contribuie la vindecarea rapidă a fracturilor și prevenirea osteoporozei, calciu și vitamina K, de asemenea, extrem de importantă pentru sănătatea sistemului osos.

loading...

Add comment