Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Cauzele reale ale hipertensiunii arteriale sunt supărările, tristețea și depresia – dr. Johann Georg Schnitzer

În anul 2016, statisticile arătau că 7,4 milioane de români au hipertensiune arterială. La nivel mondial, unul din trei adulți este hipertensiv. În egală măsură, unul din trei adulți nu știe că suferă de hipertensiune arterială. Același procent nu primește tratament corespunzător.

Hipertensiunea arterială este clasificată drept prima cauză de deces din lume. În ciuda faptului că majoritatea pacienților urmează un tratament medicamentos, boala rămâne totuși necontrolată la 60% dintre hipertensivi la nivel mondial.

Privind la situația din țară, doar la 30% din hipertensivii aflați sub tratament s-a obținut un control al bolii. Aceste date statistice indică faptul că medicamentele utilizate nu sunt eficiente. Hipertensivii primesc minim 2 tipuri de medicamente, dintre care beta-blocantele.

Johann Georg Schnitze – cercetător renumit din Germania, care este totodată și dietetician și scriitor de cărți – spune că medicamentele pentru hipertensiune arterială nu rezolvă cauza bolii. Beta-blocantele reduc presiunea sângelui din artere, însă printr-un mecanism care nu sprijină buna funcționare a inimii, ci chiar atentează la sănătatea ei. Beta-blocantele afectează funcția inimii Beta-blocantul inhibă contracțiile normale a mușchiului cardiac și având ca și consecință scăderea presiunii arteriale, dar în același timp și a randamentului inimii. O inimă care nu mai bate la capacitatea ei maximă poate suferi numeroase daune.

Medicul german spune că scăderea randamentului inimii cu 20-40% din cauza beta-blocantelor poate duce la:
-vătămarea mușchiului cardiac
-apariția bolilor de inimă
-scăderea forței fizice și a energiei instalarea unei oboseli cronice -diminuarea fluxului sanguin bogat în oxigen la nivelul
-deprecierea funcției sistemului imunitar extremităților și implicit creșterea riscului de infecții
-slăbirea organelor corpului din cauza lipsei de aprovizionare cu sânge -scăderea capacității cerebrale

Pe lângă beta-blocante, hipertensivii primesc eventual și vasodilatatoare sau anticoagulante. Aceste medicamente au scop subțierea sângelui, dar au ca efect și modificarea consistenței sângelui. Dr. Schnitzer atrage atenția că aceste medicamente scad rapid nivelul tensiunii arteriale, însă cu prețul unor efecte adverse iremediabile. Hipertensiunea nu este o boală incurabilă. De aceea nu se justifică acordarea unor medicamente care doar țin sub control boala și nu aduc soluționarea necesară? Întrebarea legitimă care se pune este aceasta: De ce nu se insistă pe realizarea de medicamente care repară cauza? Dr. Schnitzer spune că, în hipertensiunea arterială, problema este înfundarea vaselor de sânge. Inima unui hipertensiv poate fi asemănată cu un robinet conectat la un furtun înfundat.

Medicamentele antihipertensive doar închid acest robinet pentru a reduce presiunea, dar fără să îl desfunde. 3 cauze ale hipertensiunii arteriale Industria farmaceutică nu produce alt tip de medicamente, de aceea nici doctorii nu pot prescrie ceva mai bun. „Beta-blocantele funcționează rapid (deși distrug inima și slăbesc întregul organism) și acest lucru le este mai mult decât suficient celor mai mulți „doctori”.

Un medic adevărat, spune dr. Schnitzer, va căuta să identifice cauzele și să trateze în mod realmente boala.

Există 3 cauze majore ale hipertensiunii arteriale, potrivit cercetătorului german:

  1. Înfundarea furtunului, adică a vaselor de sânge
  2. Înfundarea filtrului, adică a rinichilor
  3. Reducerea elasticității arterelor

În momentul în care rinichii nu mai funcționează optim, sângele nu mai este filtrat în mod corect. Iar acest lucru duce la creșterea presiunii arteriale. Motivele pentru care rinichii nu merg bine sunt de natură emoțională și psihologică.

Supărările, tristețea, depresia, decepțiile în dragoste, pierderea unor persoane dragi, singurătatea și alte emoțiile cu impact negativ puternic – afectează rinichii fără ca noi să ne dăm seama. Puțini oameni știu că rinichii sunt foarte strâns legați de emoții. Astfel se explică de ce un număr mare de persoane încep să aibă probleme cu tensiunea după ce trec printr-un eveniment traumatizant, precum un deces sau un divorț. Inclusiv conflictele și enervarea zilnică pot duce la creșterea presiunii arteriale. Însă nu doar rinichii sunt afectați de supărări, ci și ficatul.

Conflictele emoționale, certurile – care duc la tensiune emoțională și ca urmare și la tensiune în sânge”. „Un ficat bolnav și enervările duc deci la valori și mai mari ale tensiunii arteriale decât în cazul unui ficat sănătos”. Din păcate, pacienții nu cunosc aceste cauze, și imediat intră pe medicamente când primesc diagnosticul de hipertensiune arterială. Iar aceste medicamente le iau aproape toată viața, trăind cu impresia că boala lor este incurabilă. A treia cauză a apariției hipertensiunii este rigidizarea arterelor. Când arterele își pierd elasticitatea, ele nu se mai dilată corect și nu pot gestiona tensiunea mărită din cauza unei emoții puternice.
Sursa: lataifas.ro/boli-si-tratamente-naturiste/145306/cauzele-reale-ale-hipertensiunii-arteriale-sunt-supararile-tristetea-si-depresia-dr-johann-georg-schnitzer/

loading...

Add comment