Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Pentru o viață lungă și fericită: poruncile înțeleptului de 104 ani, Andrei Voron.

Fiecare din aceste sfaturi uimește prin simplitatea și înțelepciunea sa!

1.Învățați să vedeți în jur tot ce este viu și să vă bucurați de tot – iarbă, copaci, păsări, animale, pământ, cer. Priviți-le cu ochi buni și cu o inimă deschisă – și astfel vi se vor deschide niște cunoștințe, pe care nu le puteți găsi în cărți. Vă veți simți reînnoit și împlinit.

2.Formați-vă obiceiul de a sta în orice moment desculț pe pământ. Oferiți corpului posibilitatea de a contacta cu pământul, până când acesta nu a chemat corpul la el.

3.Căutați orice ocazie de a sta lângă apă. Apa vă scapă de oboseală și vă limpezește gândurile.

4.Beți apă curată, oriunde și oricând aveți posibilitatea, fără a aștepta să vă fie sete. Apa este primul medicament. Oriunde m-ar fi dus soarta, mereu am căutat în primul rând un izvor de apă. Nu beți apă dulce sau sărată (minerală) din sticle. Prima vă distruge ficatul, iar a doua afectează vasele.

5.În fiecare zi trebuie să aveți pe masă legume. Sunt folositoare acele legume, care sunt încălzite și umplute de razele soarelui. În primul rând consumați sfeclă roșie – nu există o hrană mai bună decât asta. Înafara de aceasta mâncați fasole, dovleac, fructe de pădure, morcovi, roșii, ardei, spanac, salată, mere, struguri și prune.

6.Mai bine renunțați la consumul de carne. Dacă consumați durerea cuiva – o luați asupra dvs. Mai ales că oamenii nu sunt niște prădători.

7.Alimentele dăunătoare – mezelurile, cartofii prăjiți, biscuiții, dulciurile, conservele, marinada. Alimentele mele – cerealele, fasolea, verdeața. Un animal prădător după ce mănâncă carne, abia se târâie, leneș. Iar calul după ce mănâncă ovăz toată ziua aleargă înhămat la o căruță grea. Lăcustele mănâncă doar iarbă, de aceea au suficientă forță să zboare.

8.Este mai bine să mâncați câte puțin, dar de mai multe ori. Pentru a mânca mai puțin beți mai multă apă și compot, optați pentru legumele crude și alimentele sănătoase. De joi seara nu mănânc nimic până vineri seara, doar beau apă.

9.Postul – este cel mai mare dar. Nimic nu vă va întări și nu vă va întineri organismul mai bine decât postul. Oasele devin ușoare ca la o pasăre. În timp ce inima devine veselă ca a unui adolescent. Cu fiecare post mare, sunt mai tânăr cu câțiva ani.

10.Soarele răsare și apune – pentru tine. Munca sporește după răsăritul soarelui. Dacă te vei obișnui cu acest regim îți vei întări corpul și vei avea un suflet sănătos. Creierul se odihnește mai bine și se restabilește, atunci când dormiți seara. Așa dorm călugării și războinicii. Și au suficientă forță.

11.Este bine să dormiți ziua cel puțin jumătate de oră, pe spate, cu fața în sus. Astfel, sângele va alimenta creierul și va reîmprospăta fața. Nu este bine să dormiți îndată după ce mâncați, deoarece atunci sângele se îngroașă, iar grăsimea se acumulează pe pereții vaselor.

12.Stați așezat mai puțin timp și dormiți pe săturate.

13.Încercați să petreceți mai mult timp în aer liber. Obișnuiți-vă să trăiți într-o cameră răcoroasă. Este suficient să țineți picioarele și mâinile la cald și capul la rece. Corpul se îmbolnăvește și îmbătrânește de la căldură. În pădurile din Ussuriysk am cunoscut un chinez bătrân, care mereu purta aceleași haine groase, dar în coliba sa aproape niciodată nu făcea focul pentru a se încălzi.

14.Întăriți organismul slăbit și care se teme de frig cu ierburi. Peste o mână de ierburi, fructe de pădure, frunze și crenguțe de coacăză și zmeură, turnați apă clocotită și lăsați amestecul să se infuzeze. Beți această infuzie pe parcursul zilei. Această băutură este foarte folositoare în timpul iernii.

15.Nu uitați de nuci. Nuca seamănă cu creierul uman. În nuci este concentrată toată forța creierului. Este recomandat să consumați zilnic câte 1 lingură de ulei de nuci.

16.Fiți bun și atent cu oamenii. De la fiecare din ei, chiar și de la o persoană mai puțin înțeleaptă, puteți învăța ceva. Nu faceți din oameni dușmani sau prieteni. Și doar atunci nu veți avea necazuri.

17.Ceea ce vă este destinat, aceea vi se va oferi. Trebuie doar să vă învățați să așteptați cu răbdare. Ceea ce nu vă este destinat să aveți, nici nu merită să așteptați. Lăsați sufletul să fie ușor.

18.Nu credeți în prejudecăți, astrologi sau vrăjitori. Păstrați inima și sufletul în curățenie.

19.Când vă este greu pe suflet trebuie să mergeți mult pe jos. Cel mai bine pe un câmp, prin pădure sau deasupra apei. Apa va lua toată tristețea. Dar țineți minte, că cel mai bun medicament pentru trup și suflet este postul, rugăciunea și munca fizică.

20.Mișcați-vă mai mult. Piatra care se rostogolește, nu este acoperită de mușchi. Problemele și grijile ne țin pe pământ. Nu vă temeți de ele, dar nici nu le lăsați să vă domine. Nu vă fie frică niciodată să începeți să învățați și să faceți ceva nou.

21.N-am fost niciodată în vacanță și nici nu am stat nicio duminică culcat. Odihna mea – este schimbarea activităților. Nervii se odihnesc, atunci când mâinile muncesc. Corpul își restabilește forța, atunci când capul funcționează.

22.Nu cereți puțin. Cereți mult. Și veți obține mai mult decât puțin.

23.Nu fiți vicleni și nu căutați peste tot doar beneficii, dar încercați să fiți utili. O viță care nu dă roade în curând se va usca.

24.Nu râdeți prea mult, dar fiți vesel.

25.Nu mâncați prea mult! Un animal flămând este mai viclean și mai rapid decât un om sătul. Cu o mână de curmale și o cupă de vin, legionarii romani alergau înarmați câte 20 de kilometri și luptau câte jumătate de zi, fără răgaz cu inamicii… În timp ce îmbuibarea și desfrâul patricienilor au făcut ca Imperiul Roman să dispară.

26.După cină, mă plimb în grădină timp de jumătate de oră.

27.În timp ce mâncați nu beți nimic. Nu beți nici înainte de masă, nici imediat după ce ați mâncat.

28.Dacă nu doriți să umblați cu copilul prin spitale și farmacii, lăsați copilul pe seama Naturii. De la o vârstă fragedă, învățați copilul să meargă desculț. Aceasta este cea mai puternică călire. Dacă copilul s-a ars la soare – îi va fi de folos, dacă a fost înțepat de o viespe sau o furnică – de asemenea este bine, s-a înțepat de urzici, s-a scăldat în apa rece, s-a zgâriat cu un ghimpe – înseamnă că s-a călit de multe boli, a devenit mai puternic și și-a întărit spiritul.

29.Când tăiați legumele cu cuțitul, ele își pierd o parte din puterea și energia pământului. Mai bine să le mâncați sau să le fierbeți întregi.

30.Nu trebuie neapărat să beți ceai de comerț. Pentru mine cel mai bun ceai sunt crenguțele tinere de pere. Acest ceai este foarte aromat și are efecte vindecătoare. Elimină sarea și excesul de apă din organism, ameliorează durerea și inflamația articulațiilor. În timp ce cafeaua, ceaiul, băuturile dulci și berea afectează inima.

31.Dacă sunteți obosit, a apărut o slăbiciune sau durere, oferiți corpului posibilitatea de a se odihni. Consumați alimente mai ușoare. Pentru aceasta trebuie să mâncați doar un singur fel de mâncare toată ziua. A doua zi – alt fel de mâncare. Acest regim de alimentare trebuie să-l urmați cel puțin o săptămână.

32.Doriți să rămâneți tânăr mai mult timp? Săptămânal organizați o zi a nucilor și a merelor. Dimineața pregătiți 8 mere și 8 nuci. La fiecare 2 ore mâncați câte un măr și câte 1 nucă. Pentru ca pe parcursul zilei stomacul să fie mereu ocupat.

33.Când simțiți că organismul obosește foarte repede, vă irită totul și nu vă reușește nimic – este un semn că trebuie să consumați morcovi de 2-3 ori pe zi. În acest mod veți restabili forța organismului.

34.Gătesc mâncare caldă doar pentru 1-2 ori. Alimentele trebuie să fie proaspete.

35.Pentru a evita răcelile, nu vă spălați cu apă fierbinte, mâncați zilnic nuci și usturoi, mergeți desculț pe boabele de porumb și dormiți mult.

36.În sezonul fructelor de pădure, puteți să renunțați la orice mâncare, dar numai nu la fructele de pădure. Consumați zilnic, cel puțin o cană de fructe de pădure. Dacă stelele sunt considerate a fi ochii cerului, atunci fructele de pădure sunt ochii pământului. Nu există printre ele careva fructe mai importante sau mai puțin importante. Fiecare din ele asigură organismului necesarul de energie și forță.

37.Stimulați în dvs sentimentul interior de bucurie și de fascinație asupra vieții.

38.Găsiși timp pentru tăcere, pentru liniște, pentru o conversație sinceră cu voi înșivă.

39.Ce este bine și ce este rău, trebuie să vă spună inima și nu zvonurile provocate de oameni.

40.Nu vă faceți griji pentru ceea ce gândesc alții despre dvs. Fiți propriul dvs judecător al demnității și purității.

41.Nu vă supărați pe oameni. Nu-i judecați. Fiecare persoană pe care ați iertat-o va adăuga dragoste pentru voi înșivă.

42.Dacă inima vă este plină de dragoste, în ea nu este loc de teamă.

43.Nu concurați cu nimeni și cu nimic. Fiecare are destinul său.

44.Săracul nu este cel care are puțin, dar cel cui îi este puțin.

45.Nu bateți niciodată copiii și nu țipați la ei. De altfel veți crește din ei niște sclavi.

46.Nu vă certați. Fiecare are propriul adevăr și propria supărare.

47.Nu învățați oamenii cum să trăiască și ce să facă. Eu doar le dau câte un sfat, atunci când mi-l cer.

48.Nu vă considerați cel mai important, cel mai demn sau mai bun decât alții.

49.Nu încercați să fiți un exemplu pentru alții. Căutați un exemplu în jurul dvs.

50.Puterea vindecătoare – somnul sănătos. Dar trebuie să-l meritați în fiecare zi printr-o muncă sau un efort.
Sursa: fasingur.info

loading...

Add comment