Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Pelinul regenerează ficatul și curăță tot corpul de impurități.

Pelinul (Artemisia absinthium) este o plantă cu o istorie îndelungată de utilizare în medicina tradițională datorită proprietăților sale terapeutice remarcabile. De la îmbunătățirea sănătății ficatului la purificarea întregului corp de toxine, pelinul este considerat un adevărat elixir al sănătății. Descoperă cum poți pregăti și beneficia de această plantă minunată acasă!

Beneficiile Terapeutice ale Pelinului:

Pelinul este cunoscut pentru numeroasele sale beneficii pentru sănătate, iar unele dintre cele mai semnificative includ:

 1. Regenerarea Ficatului: Pelinul are proprietăți hepatoprotectoare și poate ajuta la regenerarea țesutului hepatic, fiind un aliat valoros în menținerea sănătății ficatului.
 2. Detoxifierea Corpului: Consumul de pelin poate ajuta la eliminarea toxinelor și a impurităților din organism, contribuind astfel la o detoxifiere eficientă.
 3. Stimularea Digestiei: Pelinul are efecte digestive benefice, ajutând la îmbunătățirea funcției digestive și reducând disconfortul abdominal.
 4. Proprietăți Antiparazitare: Substanțele active din pelin au proprietăți antiparazitare, contribuind la eliminarea paraziților intestinali și a altor organisme patogene.

Cum se Prepară Tinctura de Pelin:

Ingrediente:

 • 100 g de pelin uscat sau o mână de plantă proaspătă
 • 400 ml de alcool rafinat de 60 de grade

Instrucțiuni:

 1. Dacă folosești pelin uscat, mărunțește-l în bucăți mai mici pentru a permite eliberarea substanțelor active. Dacă folosești pelin proaspăt, spală-l bine și usucă-l în prealabil.
 2. Pune pelinul într-un borcan de sticlă și acoperă-l cu alcoolul rafinat.
 3. Închide bine borcanul și agită-l ușor pentru a asigura o distribuție uniformă a ingredientelor.
 4. Lasă amestecul să se macereze timp de 2-4 săptămâni într-un loc întunecat și răcoros, agitând borcanul ocazional.
 5. După perioada de macerare, strecoară tinctura printr-o sită fină sau tifon pentru a îndepărta resturile de plantă.
 6. Toarnă tinctura de pelin în sticle de sticlă întunecată și sigilează-le bine.

Cum se Consumă Tinctura de Pelin:

 • Tinctura de pelin se poate consuma diluată în apă sau ceai, de preferință cu 30 de minute înainte de masă.
 • Doza recomandată poate varia în funcție de scopul utilizării și de toleranța individuală, așa că este indicat să consulți un specialist înainte de a începe un tratament cu pelin.

Atenție:

 • Pelinul este o plantă puternică și poate fi toxic în doze mari sau în cazul unui consum prelungit. Utilizarea excesivă poate provoca efecte secundare nedorite, cum ar fi greața, vărsăturile sau convulsiile.
 • Femeile însărcinate sau care alăptează și persoanele cu anumite afecțiuni medicale ar trebui să evite consumul de pelin sau să consulte un specialist înainte de a începe un tratament.

Tinctura de pelin reprezintă o modalitate eficientă și convenabilă de a beneficia de proprietățile terapeutice ale acestei plante minunate. Cu capacitatea sa de a regenera ficatul și de a detoxifia corpul, pelinul se dovedește a fi un aliat valoros în menținerea sănătății generale și a vitalității. Cu toate acestea, este important să fii precaut și să consulți întotdeauna un specialist înainte de a începe un tratament cu pelin pentru a evita eventualele efecte secundare negative.

loading...

Add comment