Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Dacă folosești lămâi înghețate îți poți lua adio de la diabet, tumori și obezitate

Probabil că nu ați auzit să se vorbească foarte des despre lămăi înghețate, dar nu o sa vă vină să credeți ce beneficii uimitoare au acestea asupra organismului nostru.

Lămâia este bogată în vitamina C, fibre și diverși compuși naturali ai plantelor citrice. Acești nutrienți sunt responsabili pentru beneficiile lămâilor asupra sănătății. Acestea pot susține sănătatea inimii, controlul greutății, sănătatea digestivă și multe altele. În continuare vom enumera câteva beneficii pentru sănătate ale lămâilor care sunt susținute de știință.

Lămâile sunt o sursă bună de vitamina C. O lămâie asigură aproximativ 31 mg de vitamina C, ceea ce reprezintă 51% din doza zilnică recomandată. Cercetările au arătat că consumul de fructe și legume bogate în vitamina C reduce riscul de boli de inimă și accident vascular cerebral. Până și chimicalele din plante găsite în lămâi, și anume hesperidina și diosmina, au demonstrat, de asemenea, scăderea colesterolului.

Lămâi sunt adesea promovate ca un aliment de scădere în greutate, și există câteva teorii cu privire la ce este acest lucru.O teorie comună este că fibrele de pectină solubile în ele se extind în stomac, ajutându-vă să vă simțiți plini pentru mai mult timp.O altă teorie susține că consumul de apă fierbinte cu lămâie vă va ajuta să pierdeți în greutate.

Lămâile previn apariția pietrelor la rinichi. Acestea sunt bucăți mici care se formează atunci când produsele reziduale cristalizează și se acumulează în rinichi.Acidul citric poate ajuta la prevenirea pietrelor rinichilor prin creșterea volumului urinar și creșterea pH-ului urinar, creând un mediu mai puțin favorabil pentru formarea pietrelor rinichilor.

Lămâile ne protejează împotriva anemiei. Anemia de deficit de fier este destul de comună. Apare atunci când nu obțineți suficient fier din alimentele pe care le consumați. Lămâile conțin un anumit fier, dar în primul rând ele ajută la prevenirea anemiei prin îmbunătățirea absorbției fierului din alimentele vegetale.

Unele substanțe din lămâi s-au dovedit a preveni cancerul în studiile realizate la animale. Unii cercetători cred că compușii din plante găsiți în lămâi, cum ar fi limonenul și naringeninul, ar putea avea efecte anti-cancer. Terapia cu lămâie a fost dovedită că este de zece mii de ori mai bună şi mai puternică decât chimioterapia pentru tratarea cancerului.

Lămâile sunt formate din aproximativ 10% carbohidrați, în cea mai mare parte sub formă de fibre solubile și zaharuri simple.Fibra principală în lămâi este pectina, o formă de fibre solubile care este legată de tot felul de beneficii pentru sănătate.Fibrele solubile pot îmbunătăți sănătatea intestinală și încetinesc digestia zaharurilor și amidonurilor. Aceste efecte pot determina scăderea nivelului de zahăr din sânge. Oamenii care beau sucul de la lămâi, fără a consuma pielea și pulpa, vor pierde beneficiile fibrei.

loading...

Add comment