Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Caprifoiul sau Mâna Maicii Domnului, planta cu efecte nebănuite care curăță sângele și vindecă răni grave

Caprifoiul, planta cunoscută în popor sub nume de „Mâna Maicii Domnului” este una dintre cele mai folosite plante pentru tratarea diferitelor afecțiuni și boli.Această plantă cu flori albe împodobește multe curți ale caselor cu parfumul ei plăcut.

Denumirea din popor de „Mâna Maicii Domnului” vine de la o legendă care spune că Maica Domnului cu micul Iisus în braţe căuta adăpost la mai multe plante ca să scape de soldaţii lui Irod când aceştia o căutau. Singura plantă care i-a oferit adăpost și a putut să se ascundă a fost caprifoiul. La plecare, Maica Domnului i-a mulțumit binecuvântând-o să aiba puteri vindecătoare: „De azi înainte şi până în eternitate, tu vei fi floarea preferată a oamenilor. Îţi dau puterea să vindeci pe om de toate bolile şi să-l salvezi de la moarte aşa cum ai făcut tu pentru mine”.

Această plantă are efecte antimicrobiene, antihipertensive şi antiinflamatoare, contribuind, în acelaşi timp, şi la scăderea nivelului de zahăr din sânge.Se poate folosi sub formă de tintură, pulbere, ulei volatil sau infuzie.Pe lângă toate acestea se spune că ajută și la tratarea infecțiilor virale şi poate trata unele simptome neplăcute ale răcelilor cum ar fi febră, dureri de gât și de cap.Pentru răceli și simptome ale acestora este indicat să se administreze sub formă de ceai. Puneți 1 ceașcă cu flori de caprifoi într-un litru de apă clocotită.Se lasă apoi la infuzat timp de 10 minute, după care se strecoară și se consumă 2-3 cești pe zi.Florile se recoltează cu precădere primăvara sau la începutul verii când floarea este încă în stadiul de boboc.Aveți mare grijă, deoarece ceaiul este contraindicat persoanelor cu diaree acută sau care au probleme cu stomacul.Consultați medicul dvs. înainte de a consuma.

Iată în continuare câteva dintre beneficiile acestei plante minune.
1. Încetineşte coagularea sângelui şi ţine la distanţă bolile de inimă.
2. Reduce accneea, tratează rănile, abcesele și cicatricile.Pentru asta, trebuie lăsată la macerat peste noaspte o ceașcă cu flori de caprifoi, într-un litru de apă.Iar dimineața se țin comprese pe zonele afectate.Florile macerate grăbesc vindecarea rănilor.Datorită proprietăților sale antiinflamatorii și antiseptice, caprifoiul este folosit și pentru tratarea arsurilor solare.
3. Calmează crampele şi durerile articulare la persoanele care suferă de artrită sau reumatism.
4. Este un detoxifiant natural.Consumat sub formă de ceai din flori de caprifoi, acesta ajută la curățarea organismului, prin eliminarea toxinelor.
5. Tratează și ameliorează afecțiunile respiratorii.Poate fi utilizat ș pentru tratarea astmului bronșic și a infecțiilor la nivelul tractului respirator.

loading...

Add comment