Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

6 moduri naturale de a ține țânțarii departe de corpul tău

Tantarii pot strica fiecare vacanta, mai ales daca gustati ceva dulce. Cercetările au demonstrat că țânțarii pot să învețe și să-și amintească rapid mirosurile gazdelor, ceea ce face ca unii oameni să fie mai preferați decât alții. În acest articol, veți găsi câteva modalități naturale de a vă proteja de țânțari fără a folosi substanțe chimice respingătoare, doar 6 remedii naturale care vor ține țânțarii departe de corpul tău.

1. Plante naturale.


Spray-urile chimice nu sunt singurii agenți eficienți atunci când vine vorba de țânțari – diferite plante și ierburi naturale pot, de asemenea,pot servi bine. Puteți să vă înfrumusețați curtea sau grădina cu câteva plante utile. În acest fel, vă veți proteja familia și animalele dvs. de companie de țânțari în același timp.

Deci, care sunt plantele și ierburile care ne pot ajuta să evităm acești țânțari neplăcuți? Există diferite tipuri pe care le puteți alege în funcție de gustul dvs.: căpșuni , busuioc , rozmarin , usturoi , lavandă , lămâi sau gălbenele.

2. Spray de ulei de lavandă și ulei de corp.


Tantarii urăsc lavanda . Puteți face un spray de corp cu ulei de corp esențial și pur și simplu aplicați-l în picături pe piele. Acest remediu este, de asemenea, foarte sănătos pentru corpul dvs. și excluzând sprayurile chimice și cremele pot ajuta pielea dumneavoastră să evite iritațiile și alergiile. Și este un bonus mare pentru iubitorii de lavandă!

3. Lumânările parfumate.

Dacă nu puteți avea plante acasă sau sunteți alergic la acestea, lumanarile parfumate pot fi o soluție excelentă. Nu au efecte secundare, casa ta va mirosi proaspat si nu vei fi deranjat de nici un fel de insecte.

4. Oțet de mere.


Este uimitor cât util poate fi și multifuncțional oțetul de mere. Majoritatea oamenilor au unele la domiciliu, așa că dacă locul tău este brusc atacat de țânțari, fă-ți spray-ul propriu respingător cu oțet. De asemenea, puteți adăuga ulei de mentă pentru un efect suplimentar. Aplicați acest spray pe locurile în care insectele se adună în mod normal și așteptați rezultatele.

5. Apa cu săpun.


Dacă petreceți mult timp în curtea dvs. cu mese de familie sau doar pentru a citi cărți în aer liber, plasați un lighean cu apă cu săpun în apropiere. După un timp veți vedea că țânțarii vor fi atrasi de această apă și vor deveni prinși.

6. Usturoiul.


Potrivit unor studii, consumul de usturoi ajută la menținerea tantarilor la distanță. Acest remediu este o veste bună pentru iubitorii de usturoi, dar dacă îl urăști cu adevărat, nu trebuie să mănânci în cantități enorme. Doar fierbeți și pulverizați amestecul în locuri unde se adună țânțarii.

Sperăm să vă fie de ajutor toate aceste moduri naturale de a ține țânțarii la distanță.

loading...

Add comment