Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Langoș cu smântână, cașcaval și usturoi, o rețetă absolut delicioasă

Probabil ați văzut gheretele din stațiuni unde găsiți langoși crocanți și gustoși. Ei sunt la bază de origine maghiară, dar s-au răspândit foarte ușor în toată partea de sud-est a Europei, înclusiv în România. Ei bine, ei nu sunt greu de realizat și noi vă vom învăța cum să-i preparați. Este foarte greu să rezistați unui aluat prăjit crocant și cu bunătăți deasupra. Această rețetă de langoș cu smântână, cașcaval și usturoi este una dintre cele mai gustoase pe care le-am mâncat până acum. Veți fi de acord, cu siguranță, după ce o să o faceți.

Ca ingrediente vom folosi.
Pentru langoși, 500 grame de făină, 400 ml de lapte, 50 ml de ulei, 1 lingură de zahăr, 1 linguriță de sare și 25 de grame de drojdie proaspătă.
Pentru decor sau compoziție, avem 100 grame de cașcaval, 100 de grame de smântână și câțiva căței de usturoi.

Mod de preparare.
O să începem prin a mărunți drojdia în laptele, puțin încălzit înainte. Apoi, adăugăm zahărul și amestecâm bine, până se dizolvă drojdia și zahărul. Lăsăm amestecul să stea vreo 10-15 minute, până se va forma o spumă la suprafața laptelui. După ce laptele a devenit spumos, punem făina într-un bol și adăugăm peste, amestecul de lapte și drojdie. Apoi, împărțim cantitatea de ulei, în 2 părți egale și adăugăm peste compoziție doar o jumătate din cantitatea de ulei. Presărăm cu sare după gust. Amestecăm încep, folosind o spatulă sau o lingură mare. După care, luăm o mănușă, sau cu mâna curată, începem să frământăm aluatul, până devine elastic. Aluatul este gata atunci când devine moale și lipicios. Adăugăm apoi cealaltă jumătate de ulei rămasă și îl modelăm din nou. Apoi, îl acoperim cu o folie și îl punem într-un loc călduț pentru următoarele 40 de minute. După ce a crescut aluatul, luăm puțin ulei pe mâini și formăm biluțe din aluat, cam cât o palmă. Apoi întindem bine fiecare biluță în parte, până formăm o placintă rotundă plată. Punem o tigaie la foc și punem mult ulei, astfel încât când punem aluatul, să fie baie de ulei. Le lăsăm pe fiecare parte, cam 2-3 minute, până se rumenesc. Când langoșul este gata, îl punem pe o hărție de bucătărie, astfel încât să absoarbă uleiul în exces. La fel procedăm și cu următoarele biluțe de aluat. Cât langoșii sunt calzi, îi frecăm cu căței de usturoi, sau formăm un sos de usturoi cu apă și usturoi pisat și îi ungem. După care, îi ungem cu smântână uniform și presărăm cașcaval ras peste. Sper să vă placă, este un deliciu de rețetă. Vă dorim poftă bună!

loading...

Add comment