Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

6 greșeli pe care le faceți când gătiți carnea de pui

Probabil de când tot gătiți pui ați epuizat arsenalul de arome al sertarului de condimente și ați deschis chiar și acele cărți de bucătărie învechite. Și pentru a face lucrurile mai bune, noua rețetă pe care ați descoperit-o pe internet a promis rezultate suculente, dar rezultatul real a fost departe de el. Ei bine, pentru a vă ajuta să vă îmbunătățiți abilitățile în bucătărie și să gătiți perfect carnea de pasăre, am adunat șase greșeli comune pe care oamenii le fac atunci când gătesc puiul, așa că știi ce să eviți odată ce pregătești o masă copioasă.

1. Achiziționați carne de calitate slabă
Dacă cumpărați pui congelat din fabrică, masa dumneavoastră va fi cam uscată și nu va avea atâta aromă cât ar putea. De aceea vă recomandăm ori de câte ori este posibil, optați pentru găina ecologică, găsită la frigider, în locul congelatorului. Este posibil ca aceste opțiuni să rețină umiditatea și să fie ambalate cu mai multă aromă.

2. Cumpărați carne fără grăsime
Sigur, puiul dezosat poate părea mai ușor să-l gătești. Dar când vine vorba de carnea de pui, aruncarea oaselor și a pielii seamănă foarte mult cu aruncarea gălbenușului unui ou. Dacă sunteți preocupat de conținutul de grăsimi al pielii de pui, nu vă îngrijorați, Experții de la Școala de Sănătate Publică din Harvard susțin că aceste grăsimi sunt de natură sănătoasă, nesaturată.

 

3. Cumpărați numai piept
Într-adevăr pieptul de pui este una dintre cele mai sănătoase modalități de a consuma carnea de pui. Dar când vă limitați la piept de fiecare dată când mâncați carne de pasăre, veți pierde o întreagă satisfacție culinară. Nu vă fie teamă să experimentați copănelele și aripile, deoarece astlfel veți simți mai mult aroma puiului.

4. Spălați puiul
Clătirea puiului înainte de gătire poate părea o modalitate bună de îmbunătățire a igienei sale, însă normele privind siguranța alimentară susțin că acest lucru face probabil mai multă contaminare. Procesul de spălare a puiilor împrăștie bacterii potențial dăunătoare pe chiuveta și pe blat și este puțin probabil să servească vreun beneficiu real. Deci, sari peste baia de pui și mergi mai departe.

5. Țineți puiul în bucătărie la dezghețat
Temperaturile camerei oferă o suprafață caldă de reproducere pentru tot felul de bacterii potențial dăunătoare. Și deoarece exteriorul cărnii este probabil să se dezghețe mai repede decât în ​​interior, aceasta înseamnă că partea exterioară va fi vulnerabilă la aceste bacterii pentru o mare parte a timpului în care interiorul este încă decongelat. Pentru a evita această problemă, luați în considerare decongelarea puiului peste noapte în frigider. Sau puneți puiul într-o pungă de plastic, sigilati-o și apoi puneți-o în apă. Apoi asigurați-vă că înlocuiți adesea apa, astfel încât temperaturile din castron nu se ridică la temperatura camerei.

6. Nu țineți cont de temperatură de gătire
O mulțime de rețete vă oferă un timp aproximativ pentru gătitul felurilor de pui, deci este rezonabil să presupunem că timpul este cel mai important factor. Un termometru pentru carne este singurul instrument care vă poate oferi adevărata încredere că carnea este complet fiartă. Introduceți un termometru de carne în cea mai groasă parte a cărnii, fără a atinge un os sau dacă nu aveți luați cu furculița o bucățică și gustați.

loading...

Add comment