Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Soluții naturale pentru a scăpa de limacșii sau melcii de grădină fără cochilie

Limacșii și melcii fără cochilie sunt printre cei mai frustranți dăunători pentru orice grădinar. Aceste creaturi pot distruge rapid plantele tinere, frunzele și chiar fructele. Din fericire, există metode naturale și eficiente pentru a controla și a elimina aceste moluște nedorite, fără a recurge la substanțe chimice nocive. Iată câteva soluții naturale care vă pot ajuta să vă protejați grădina de limacși și melci:

1.Barieră de cenușă sau cafea măcinată
Una dintre cele mai simple metode de a ține limacșii departe de plante este utilizarea unei bariere de cenușă de lemn sau cafea măcinată. Aceste materiale crează un mediu uscat și aspru pe care limacșii îl găsesc neplăcut. Împrăștiați un strat subțire în jurul bazei plantelor sau pe căile pe care limacșii le-ar putea folosi pentru a ajunge la acestea.

2.Piatră ponce sau coji de ouă zdrobite
Piatra ponce măcinată și cojile de ouă zdrobite sunt alte materiale eficiente care pot descuraja limacșii. Aceste materiale au margini ascuțite care deteriorează corpul moale al limacșilor când trec peste ele. Împrăștiați aceste materiale în jurul plantelor sensibile pentru a forma o barieră protectoră.

3.Capcane cu bere
Limacșii sunt atrași de mirosul fermentat al berii. Puteți folosi acest lucru în avantajul dvs. prin plasarea unor capcane cu bere în jurul grădinii. Folosiți recipiente mici, cum ar fi cutii de conserve, îngropate până la nivelul solului și umplute cu bere. Limacșii vor fi atrași în capcană, vor cădea în lichid și se vor îneca.

4.Amestec de apă și săpun
Un spray cu apă și săpun poate fi o soluție rapidă pentru a ucide limacșii la contact. Amestecați apă cu un detergent neagresiv și pulverizați direct pe limacșii pe care îi găsiți în grădină. Săpunul descompune membranele exterioare ale limacșilor, ucigându-i eficient.

5.Plantarea de plante repelente
Anumite plante sunt cunoscute pentru proprietățile lor de a respinge limacșii. Plante cum ar fi usturoiul, lavanda, salvie și echinacea pot descuraja limacșii să se apropie. Introduceți aceste plante în grădina dvs. pentru a crea un scut natural împotriva acestor dăunători.

6.Plantarea pe spaliere
Pentru plantele susceptibile, cum ar fi căpșunile, utilizați metode de creștere suspendată. Folosirea ghivecelor suspendate sau a sistemelor de plantare ridicate împiedică limacșii să ajungă la plante.

7.Verificări regulate și îndepărtarea manuală
Deși consumatoare de timp, verificarea regulată a grădinii și îndepărtarea manuală a limacșilor poate fi foarte eficientă. Purtați mănuși și colectați limacșii pe care îi găsiți, apoi îndepărtați-i din grădină.

Combaterea limacșilor și melcilor fără cochilie din grădina dvs. nu trebuie să fie o luptă chimică. Utilizarea acestor metode naturale nu numai că va ajuta la protejarea dar va contribui și la menținerea unui mediu de grădinărit mai sănătos.u puțin efort și perseverență, puteți menține dăunătorii la distanță și vă puteți bucura de o grădină prosperă și vibrantă.

loading...

Add comment