Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
gogosari-la-borcan

Cei mai delicioși gogoșari marinați – rețetă simplă, explicată pas cu pas, pentru conservarea gogoșarilor

Iată o rețetă simplă pentru a prepara cei mai delicioși gogoșari murați:

Ingrediente:
1 kg gogoșari proaspeți
2 căni de oțet alb
2 căni de apă
3-4 linguri de zahăr
2 linguri de sare
4-5 căței de usturoi
1 linguriță de boabe de piper negru
1 linguriță de boabe de muștar
Frunze de dafin (opțional)
Ardei iute (opțional, pentru cei care doresc gogoșari mai iuți)

Instrucțiuni:
Pregătirea gogoșarilor: Spălați gogoșarii bine sub apă curentă și curățați-i de cotor și semințe. Tăiați-i în felii sau bucăți de dimensiuni potrivite, în funcție de preferințe.

Pregătirea lichidului de marinat: Într-un vas, combinați oțetul alb, apa, zahărul și sarea. Amestecați bine până când zahărul și sarea se dizolvă complet. Acesta va fi lichidul de marinat pentru gogoșari.

Aromatizarea lichidului de marinat: Adăugați cățeii de usturoi zdrobiți, boabele de piper negru și de muștar în lichidul de marinat. Dacă doriți, puteți adăuga și frunze de dafin sau ardei iute pentru a da o notă aromată sau picantă.

Fierberea lichidului de marinat: Puneți lichidul de marinat pe foc și lăsați-l să fiarbă pentru câteva minute, astfel încât aromele să se amestece. Apoi, lăsați-l să se răcească complet.

Umplerea borcanelor cu gogoșari: Așezați bucățile de gogoșari în borcane curate și uscate. Dacă doriți, puteți așeza și bucăți de ardei iute sau frunze de dafin printre gogoșari.

Turnarea lichidului de marinat: Turnați lichidul de marinat răcit peste gogoșari, asigurându-vă că aceștia sunt acoperiți complet. Dacă este necesar, presați gogoșarii ușor pentru a elimina bulele de aer.

Sigilarea borcanelor: Închideți borcanele cu capacul potrivit și asigurați-vă că sunt bine sigilate.

Maturarea: Lăsați borcanele cu gogoșari murați să se matureze timp de cel puțin câteva zile într-un loc răcoros și întunecat, pentru a permite aromei să se dezvolte.

După ce gogoșarii s-au maturat, îi puteți savura ca garnitură pentru diverse feluri de mâncare sau ca gustare delicioasă. Asigurați-vă că respectați regulile de igienă și depozitare pentru a păstra gogoșarii în stare bună.

loading...

Add comment