Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

De salvat! Doar un pahar și florile tale se vor transforma, atât cele din casă, cât și cele din grădină – vezi cum se prepară

Există o serie de soluții naturale pe care le puteți utiliza pentru îngrijirea florilor din casă și din grădină. Acestea pot fi opțiuni mai prietenoase pentru mediu și pot contribui la sănătatea plantelor dvs. Iată câteva exemple:

Apa de gătit a ouălor: După ce fierbeți ouă, apa în care au fost fierte conține nutrienți precum calciu și potasiu. Puteți folosi această apă răcită pentru a uda plantele, furnizându-le nutrienți suplimentari.

Apa de orez: Apa în care ați fiert orezul conține vitamine și minerale și poate fi utilizată pentru udarea plantelor. Acest lucru le furnizează substanțe nutritive suplimentare.

Cafea rămasă de la filtru: Dacă aveți cafea rămasă în filtru, o puteți dilua și folosi ca îngrășământ lichid pentru plante. Asigurați-vă că nu exagerați, deoarece cafeaua conține și aciditate.

Coji de banane: Cojile de banane conțin potasiu, care este benefic pentru dezvoltarea plantelor. Puteți să le tăiați în bucăți mici și să le așezați în sol pentru a elibera treptat nutrienții.

Infuzie de usturoi sau piper: Puteți face o infuzie de usturoi sau piper în apă și apoi să pulverizați soluția pe plante pentru a le proteja de insecte dăunătoare.

Apă cu zeamă de lămâie sau oțet: Amestecați o lingură de zeamă de lămâie sau oțet alb în apă și folosiți soluția pentru a umezi planta în cazul în care solul este prea alcalin.

Infuzie de plante: Preparați o infuzie din plante precum coada-calului sau musetel și utilizați-o ca îngrășământ natural pentru plantele dvs.

Compost: Compostul este o sursă excelentă de nutrienți pentru plante. Puteți să faceți un compost din resturile alimentare și să îl adăugați la sol sau să-l utilizați pentru a face o infuzie de compost.

Pulbere de coji de ouă: Cojile de ouă uscate și mărunțite pot furniza calciu plantei și ajută la menținerea unui pH echilibrat în sol.

Apa de ploaie: Recoltarea apei de ploaie este o modalitate naturală și economică de a furniza apă curată pentru plantele dvs.

Este important să testați orice soluții pe o mică parte a plantei înainte de a le aplica pe scară largă pentru a se asigura că nu le afectează negativ. De asemenea, nu exagerați cu cantitățile folosite, deoarece excesul poate cauza probleme.

loading...

Add comment