Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Fierbe lamai si bea lichidul imediat ce te trezesti – vei rămâne surprins de efect

Fierberea lămâilor și consumul lichidului rezultat poate aduce unele beneficii pentru sănătate. Iată câteva informații despre această practică:

Posibile Beneficii ale Consumului de Lichid din Lămâi Fierbute:
Stimularea sistemului imunitar: Lămâile sunt bogate în vitamina C, iar consumul lichidului rezultat din fierberea lor poate susține sistemul imunitar și poate ajuta la prevenirea sau combaterea răcelilor și gripei.

Detoxifierea organismului
Lămâile au proprietăți detoxifiante datorită conținutului de antioxidanți și a capacității lor de a ajuta la eliminarea toxinelor din organism.

Efect alcalinizant
Deși în formă naturală sunt acide, lămâile, atunci când sunt metabolizate, pot avea un efect alcalinizant asupra organismului, contribuind la echilibrarea pH-ului.

Cum să prepari și să consumi lichidul din lămâi fierte
Ai grijă să alegi lămâi cu coajă netratată, deoarece coaja celor tratate poate fi toxică. Curăță coaja lămâilor și fierbe-le în apă până când acestea devin moi. Poți adăuga puțină miere pentru a îmbunătăți gustul.După ce s-au fiert, scurge lichidul rezultat într-un recipient. Poți să-l servești ca atare sau îl poți lăsa să se răcească pentru a fi consumat ulterior.

Poți consuma acest lichid pe parcursul zilei, în cantități mici și regulate. Este recomandat să-l bei pe stomacul gol dimineața sau înainte de mese.

Consumul excesiv de lichid din lămâi fierte poate provoca iritații stomacale la unele persoane. De asemenea, nu este recomandat să bei lichidul foarte fierbinte pentru a evita leziunile.

Dacă ai probleme de sănătate sau ești în tratament medicamentos, este întotdeauna recomandat să consulți un specialist în sănătate înainte de a începe orice nouă practică sau regim alimentar.

Fierberea lămâilor și consumul lichidului rezultat poate fi o modalitate interesantă de a beneficia de proprietățile acestor fructe. Cu toate acestea, nu există suficiente dovezi științifice care să susțină în mod categoric beneficiile sau eficacitatea acestei practici pentru sănătate. Ca întotdeauna, variantele de tratament sau de îngrijire a sănătății ar trebui discutate cu un profesionist în domeniul sănătății.

loading...

Add comment