Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
dulceata-de-ardei-iuti

Dulceața de ardei iuți și ardei kapia,nu trebuie să lipsească din cămară toamna aceasta.O bunătate de dulceață,gustoasă și savuroasă.

Rețeta pentru dulceața de ardei iuți nu este foarte grea. Mai mult timp ne ia curățarea ardeilor, decât prepararea ei.Spre deosebire de dulceata de ardei iute care este foarte picanta si este rezervata exclusiv amatorilor de picanterii aceasta are avantajul ca ii putem regla singuri nivelul de iuteala si are un gust deosebit de gustos.E delicioasa in diverse sosuri de friptura sau in tocanite, ciorbe si cate si mai cate mancaruri.Vă las în continuare rețeta dulceții de ardei iute cu kapia.Trebuie neapărat să o faceți.Nu o să vă pară rău!

Vom avea nevoie de următoarele ingrediente:1 kg de ardei iuți,1,5 kg ardei kapia roșu,1 kg de zahăr,1 lingură rasă de sare și 250 ml oțet 9%.

Mod de preparare.
Spălăm și uscăm bine ardeii. Îi curățăm de cotoare, semințe, nervuri și îi tocăm mărunt.Punem toate tipurile de ardei într-o oală, adăugăm zahărul, sarea și oțetul. Amestecăm și după 5 minute punem pe foc și fierbem până obținem consistența dorită (până dulceața ajunge la 110 grade C, cam 20 de minute).După 20 de minute, când ardeiul a lăsat suficient lichid, transferăm dulceața într-o sită pentru a scurge lichidul.Lăsăm sita pe oală și punem totul pe foc pentru 5 minute. Lichidul îl lăsăm pe foc până scade și capătă consistența mierii, după care punem ardeii în el.Amestecăm și lăsăm dulceața pe foc moderat spre mic pentru încă 20 de minute.Transferăm dulceața în borcane spălate și sterilizate, punem capacele și închidem borcanele etanș.Acoperim borcanele cu o pătură până când se răcesc suficient.

Aromele și gustul ei sunt fenomenale.Nu trebuie să lipsească din cămara românilor.Este perfect echilibrată: nici prea iute, nici prea dulce, nici prea acrișoară și cu tentă discret sărată.Sper că v-am făcut poftă cu această dulceață de ardei iuți și ardei kapia și că veți testa rețeta.

loading...

Add comment