Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Negresă de casă glazurată și însiropată – Rețetă grecească, foarte ușoară, foarte aromată

Ingrediente necesare pentru aluat:
8 ouă
250 ml ulei
200 g zahăr
100 g făină
180 g griș
80 g pudră de cacao
1 plic zahăr vanilat
1 plic praf de copt
Coaja rasă de la 1 portocală
Ingrediente necesare pentru sirop:

400 g zahăr
500 ml apă
2 linguri pudră de cacao
100 g ciocolată

Ingrediente necesare pentru glazură:
200 ml frișcă naturală cu minim 30% grăsime
200 g ciocolată
Mod de preparare:

Începem cu siropul:

Punem apa într-un vas și o amestecăm cu pudra de cacao și cu zahărul. Punem vasul pe foc și gătim timp de 2-3 minute din momentul în care începe să fiarbă.

Zahărul trebuie să fie complet topit, așadar amestecăm continuu. Când zahărul s-a topit complet, luăm vasul de pe foc, adăugăm bucățelele de ciocolată și amestecăm până se topește după care lăsăm deoparte să se răcească până la temperatura camerei.

Pentru aluat, mixăm ouăle împreună cu zahărul tos și cel vanilat până obținem o compoziție de o culoare albicioasă. Turnăm și uleiul, în fir subțire, după care încorporăm și coaja de portocală și ingredientele uscate amestecate în prealabil. Vom obține un aluat un pic mai gros, însă nu trebuie să mai adăugăm nici lapte, nici alt lichid.

Transferăm aluatul astfel obținut într-o tavă de 23*32 cm tapetată cu hârtie de copt. Nivelăm și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius. Coacem timp de 35 de minute, aproximativ, sau până trece testul cu scobitoarea.

Imediat ce aluatul s-a copt, îl înțepăm cu o scobitoare din loc în loc și turnăm peste el siropul. Lăsăm să se răcească de tot, timp în care pregătim glazura de ciocolată.

Punem bucățelele de ciocolată și frișca într-o cratiță. Punem cratița pe foc mediu și amestecăm până obținem o compoziție omogenă.

Turnăm glazura peste negresă. Dăm prăjitura la frigider peste noapte sau măcar pentru câteva ore până se solidifică glazura de ciocolată.

Să o savurați cu poftă! Poftă bună!
Sursa: https://www.kiloretete.ro/fara-categorie/negresa-de-casa-glazurata-si-insiropata-reteta-greceasca-foarte-usoara-foarte-aromata

loading...

Add comment