Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Cel mai bun ceai pentru inimă – Ajută la diminuarea palpitațiilor, reglează tensiunea arterială, are acţiune diuretică şi combate retenţia de apă.

Considerat un simbol al speranţei şi al rodniciei, păducelul era folosit de romani şi greci în tratarea bolilor de inimă, de ficat şi contra insomniei. În schimb, chinezii alungau dezechilibrele energetice cu ajutorul fructelor de păducel. Şi în zilele noastre proprietăţile păducelului sunt la fel de apreciate, fiind considerată planta cu cea mai puternică acţiune în tratarea bolilor cardiovasculare.

Francezii numesc preparatele din păducel „laptele bătrânilor“, ca o aluzie la florile albe ale plantei şi la proprietăţile tămăduitoare excepţionale constatate la persoanele vârstnice, cu inima şubrezită. Mai mult decât atât, aceştia sunt convinşi că ceaiul de păducel le prelungeşte viaţa cu minimum 10 ani.

Studiile au demonstrat faptul că fructele de păducel ajută la diminuarea palpitaţiilor, a oboselii şi a altor simptome legate de insuficienţa cardiacă. Acestea sunt un ajutor de nădejde în scăderea tensiunii arteriale, prin dilatarea vaselor de sânge.Păducelul are efecte benefice în caz de hiper şi hipotensiune arterială, tensiune arterială oscilantă, cardiopatie ischemică, insuficienţă cardiacă moderată, aritmii, nevroze cardiace, ateroscleroză, arterită obliterantă.

Paducelul este un gen de arbuști sau arbori mici cu frunze lobate și flori albe sau roz care cresc în Europa, Asia și America de Nord. Fructele sale, denumite și boabe de paducel, sunt mici și roșii sau negre, și sunt cunoscute pentru beneficiile lor pentru sănătate. Această plantă este adesea utilizată în medicina tradițională pentru a susține sănătatea cardiovasculară și pentru alte proprietăți benefice.

Cel mai cunoscut şi mai utilizat preparat pe bază de păducel este ceaiul. Acesta se prepară prin infuzarea 1-2 lingurițe de flori uscate de paducel sau fructe uscate de paducel în două ceşti de apă fierbinte, timp de circa 10-15 minute.

Ceaiul de păducel se poate consuma de 3 ori pe zi. Pe lângă binefacerile pe care această licoare le aduce inimii, ceaiul de păducel prezintă multe alte beneficii pentru sănătate:

– reglează colesterolul;
– prelungeşte speranţa de viaţă;
– diminuează simptomele specifice menopauzei (bufeuri, palpitaţii, hiperexcitabilitate, nervozitate, insomnie);
– are acţiune diuretică şi combate retenţia de apă;
– contribuie la întărirea sistemului imunitar;
– previne alterarea capacităţii mentale;
– creşte cu 40% capacitatea de efort fizic şi intelectual;
– acţionează ca bronhodilatator, febrifug şi stimulator al respiraţiei;
– contribuie la oxigenarea şi hrănirea celulelor nervoase.

loading...

Add comment