Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

10 plante de interior care sunt bune pentru sănătatea ta

Formaldehida, monoxidul de carbon, tricloretilena și amoniacul, toate aceste toxine periculoase sunt prezent într-o locuință obișnuită, potrivit unui studiu NASA Clean Air. De aceea, avem nevoie de ajutoare mari de partea noastră, cum sunt plantele interioare sau plantele de casă, care pot au capacitatea de a absorbi până la 90% din acești poluanți și substanțe chimice.Trebuie să știți că plantele de casă sunt mult mai mult decât simple decorațiuni vii.Iată în continuare zece plante care sunt foarte benefice pentru sănătatea noastră.

Iasomie


Iasomia are un efect deosebit asupra sănătății noastre mintale datorită unui produs chimic care ameliorează anxietatea, tratează schimbările de dispoziție, îmbunătățește calitatea somnului și, în cantități mai mari, crește imunitatea și chiar poate crește libidoul.

Planta-păianjen.


Planta păianjen, cunoscuta si sub denumirea de „Voalul miresei” este o plantă erbacee africană foarte populară ca plantă de apartament. Aceste plante sunt mari luptători împotriva formaldehidei, a monoxidului de carbon și a altor impurități toxice ale aerului. Dacă nu sunteți o fire foarte activă, o plantă de păianjen este perfectă pentru dvs., deoarece nu necesită multă grijă din partea dvs.

Crinul păcii.


Crinul pacii este o planta de apartament decorativa, delicata si gratioasa originara din padurea ecuatoriala din America Centrala si de Sud. Această plantă de interior este un element important pentru eliminarea poluanților din aer – absorbția amoniacului, formaldehidei și tricloretilenului și crearea aerului interior mai curat. De asemenea și un parfum floral foarte plăcut.

Planta șarpe.


Planta șarpe este excelentă pentru dormitor, deoarece este cunoscută pentru îmbunătățirea calității aerului din interior. Plantele de șarpe elimină tot felul de toxine, inclusiv tricloretilena, formaldehida, toluenul, benzenul și xilena.Considerate a fi una dintre cele mai ușoare plante de îngrijit, plantele șarpe preferă lumina indirectă a soarelui.

Rozmarin.


Rozmarinul este cunoscut de noi ca și condiment în bucătării. Dar această plantă este adorată în occident deoarece este cunoscută ca o plantă care îmbunătățește concentrarea și memoria. Este, de asemenea, utilizat pentru a ușura durerea musculară și pentru a stimula sistemul imunitar și circulator.

Lavanda.

Lavanda este o planta cu proprietăţi extraordinare.Este un mare ajutor pentru ameliorarea stresului și a insomniei și calmează neliniștea, nervozitatea, anxietatea și depresia.

Aloe Vera.

Aloe vera este o planta cu beneficii si utilizari multiple atat in medicina, cat si in cosmetica.Este renumită pentru efectele sale vindecătoare , netezește și hidratează pielea iritată și tratează arsurile, arsurile solare, degerăturile, psoriazisul și chiar rănile.

Gerbera.


Recent, NASA a numit Gerbera cea mai bună plantă în eliminarea benzenului din aerul interior și în producerea de oxigen noaptea. Asta îi va ajuta pe cei care suferă de insomnie și apnee în somn, potrivit Institutului Lung.

Azaleea.


Azaleea cu aspectul său compact și cu bogăția de flori într-o mare varietate de culori, este una dintre cele mai frumoase și îndrăgite plante.Aceasta îmbunătățește aerul interior absorbind substanțe chimice. Asigurați-vă că păstrați azaleele așa cum trebuie, pentru că le place un mediu umed.

Filodendron.


Filodendronul este o planta perena, cataratoare, cultivata ca floare de apartament datorita frumusetii frunzelor.Plantei îi plac zonele cu lumină scăzută și nu necesită multă îngrijire. Dar poate fi periculos dacă este mâncat, pentru copii mici și animalele de companie.

loading...

Add comment