Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Cum ameliorați durerile de spate fără exerciții fizice

Mai mulți oameni ca oricând se plâng de dureri de spate severe zi de zi, iar motivele sunt simple: ore lungi de muncă și postură proastă pe scaun.Stând așezați în aceeași poziție pentru o lungă perioadă de timp dăunează mai mult corpului nostru decât ne putem imagina, iar cel mai frecvent efect secundar este durerea de spate cronică.Pentru a vindeca durerea, puteți lua niște calmante sau să faceți exerciții fizice.Ei bine, noi înțelegem că nu toată lumea are timp să facă exerciții fizice sau dorește să ia medicamente. Ca alternativă, am găsit câteva poziții ușoare pe care le puteți încerca să combateți durerile de spate ale voastre.

1.Răsuciri de trunchi.


Această poziție cunoscută și sub numele de răsucire a coloanei vertebrale, vă ajută să vă relaxați mușchii spatelui și permite tensiunii din corp să se topească.
Culcați-vă confortabil pe spate.Îndoiți-vă genunchii și apoi aruncați-i amândoi într-o parte, în timp ce încercați să mutați corpul superior în partea opusă. Dacă ești începător, îți poți menține jumătatea superioară nemișcată și dreaptă.Asigurați-vă că nu vă ridicați șoldul sau spatele și păstrați-le în linie cu suprafața.Țineți poziția timp de 2-3 minute, apoi schimbați laturile.Repetați acest lucru câteva minute și veți simți diferența. De asemenea, puteți ține un prosop sub genunchi pentru un plus de sprijin și confort.

2. Culcați-vă pe burtă și ridicați jumătatea superioară.


Probabil cea mai ușoară de pe lista noastră, această poziție, cunoscută în mod obișnuit drept „cobra” sau „sfinx” din lumea yoga, necesită pur și simplu să vă culcați confortabil în cea mai mare parte. Aceasta te ajută de fapt să îți rezolvi postura și să-ți consolidezi abdomenul.. În plus, oferă sprijin la spate , ușurând durerea .
Așezați-vă plat pe stomac, cu picioarele împreună.Încet, așezați coatele sub umăr și ridicați fața.Mențineți umerii relaxați, dar încercați să vă ridicați coloana vertebrală cu corpul inferior atingând încă suprafața.Țineți această poziție timp de un minut sau 2.Repetați de 4-5 ori.

3. Trageți genunchii spre piept.


Usurează durerile de spate încercând aceată poziție doar câteva minute la un moment dat.
Întindeți-vă pe spate și îndoiți genunchii.Păstrează-ți picioarele pe pământ.Trageți un genunchi în sus în piept în timp ce îl mențineți pe celălalt constant și drept.Țineți câteva secunde și repetați de 3-4 ori.Schimbați apoi genunchii.

4. Creează un „4” cu corpul tău.


Cunoscută sub numele de porumbel, această poziție vă întinde coapsele și șoldurile, reducând tensiunea din partea inferioară a spatelui .
Culcați-vă pe spate și pliați-vă genunchii.Trageți încet piciorul drept și așezați-l peste genunchiul stâng, făcând un „4”.Acum, încercați să mutați piciorul stâng către piept.Țineți-l timp de câteva minute, apoi schimbați.Repetați de câteva ori.

5. Aplecați-vă înainte și atingeți-vă picioarele.


Această poziție ajută la vindecarea durerilor de spate prin utilizarea legilor gravitației și poate fi însoțită de perne.
Așezați-vă confortabil cu picioarele drept pe podea.Întindeți-vă picioarele.Înclinați-vă înainte cu capul în poală și încercați să vă atingeți picioarele.Stați liniștit și relaxeazați-vă în timp ce respirați adânc.

Există, de asemenea, o versiune relaxată a acestei poziții pe care o puteți încerca. Îndoiți un prosop și așezați-l sub genunchi și păstrați o pernă în poală pentru o mai bună strângere și sprijin. Pur și simplu întinderea spatelui în timp ce te apleci înainte, îndoirea și îmbrățișarea pernei te poate ajuta să îți calmezi și nervii.

6. Întinde-te pe toate cele 4 membre.


Culcați-vă pe membrele voastre ca un copil.Cunoscută în mod obișnuit sub denumirea de „poziția copilului”, această poziție ia presiune departe de spatele inferior și te ajută să te relaxezi.
Îngenunchează-te cu genunchii la distanță de șold.Mișcați încet corpul superior înainte, astfel încât brațele să aterizeze la suprafață.Încercați să vă întindeți corpul și să puneți fruntea în jos.Țineți-vă brațele întinse înainte și țineți poziția timp de câteva minute.

loading...

Add comment