Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Cornuleţe de post în două culori! Sunt delicioase şi foarte uşor de preparat

Cornulețele de post în două culori sunt delicioase și ușor de preparat. Fiind o opțiune de post, sunt preparate fără ingrediente de origine animală, așa că sunt potrivite pentru perioadele în care se evită consumul de carne și produse lactate. Cornulețele în două culori sunt adesea apreciate pentru gustul lor dulce și fraged, fiind o alegere populară pentru masa de sărbătoare sau pentru o gustare dulce în orice moment al anului.

Avem nevoie de următoarele ingrediente: 1 cană cu apă, 1/2 cană cu zahăr și mirodenii. Pentru aluat vom avea nevoie de 200 g ulei, 300 g apă minerală, 4 linguri cu zahăr, 1 pliculeţ de praf de copt sau 1 cubuleţ de drojdie, două plicuri zahăr vanilat, făină cât cuprinde.Vom avea nevoie de două foi. Pentru ambele foi folosim aceleași cantități de ingrediente, doar că la a doua foaie înlocuim zahărul vanilat cu esență de rom și adăugăm două linguri mari cu cacao.Pentru umplutură vom avea nevoie de doar 500 g de rahat.Iar pentru decor, putem folosi nucă de cocos sau zahăr vanilat.

Mod de preparare.
Pentru foi, folosim ingredientele de mai sus, în ordinea în care sunt scrise, le amestecăm bine, iar praful de copt îl stingem în zeamă de lămâie, iar dacă se foloseşte drojdie, atunci aceasta se dizolvă în puţină apă calduţă cu un pic de zahăr şi se lasă la dospit vreo 45 de minute.Se fosmează foi mici, rotunde și se suprapun cea cu cacao peste cea simplă.După ce se suprapun se mai întind puțin până se aplatizează bine.Rahatul se taie cubulete mici, se întorc pe partea cu foaia albă şi se rulează dinspre partea mare către cea mică.Încingem cuptor în prealabil la foc mediu. Apoi punem pe tavă o hârtie de copt și așezăm cornulețele. După ce scoatem cornulețele de la cuptor, le lăsăm puțin să se răcească și apoi se tăvălesc prin nucă de cocos sau zahăr pe toate părţile.Se mănâncă atât calde cât şi reci, după preferințele fiecăruia.

Sper să vă placă această rețetă de cornulețe de post delicioasă și foarte ușor de preparat.Incearca aceasta reteta de cornulete in doua culor și dacă ți-a plăcut împarte rețeta și cu prietenii tăi.

loading...

Add comment