Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
inmultirea trandafirilor

3 moduri simple de a înmulți trandafirii acasă.

Trandafirii sunt unele dintre cele mai iubite și frumoase flori de grădină, iar posibilitatea de a-i înmulți în propria grădină este o veste minunată pentru iubitorii de flori. Există câteva modalități ușoare de a face acest lucru, iar în acest articol, vom explora trei dintre cele mai populare metode de înmulțire a trandafirilor.

1.Butași de Trandafiri.
Metoda butașilor de trandafiri este cea mai comună și eficientă modalitate de a înmulți trandafirii. Acest proces implică tăierea și plantarea unor ramuri sănătoase ale trandafirilor existenți. Iată cum să procedezi:

Alege o ramură sănătoasă și viguroasă de trandafir în timpul perioadei de repaus (de obicei, primăvara sau toamna).
Taie o bucată de ramură cu aproximativ 15-20 de centimetri lungime, înclinată la 45 de grade. Asigură-te că taiatura este curată și dreaptă.
Îndepărtează frunzele de pe partea de jos a butașului, lăsând doar câteva frunze la partea superioară.
Plantează butașul în pământ sau într-un amestec de turbă și nisip. Poți utiliza și hormoni de înrădăcinare pentru a spori șansele de succes.
Păstrează butașul în umbră parțială și asigură-i o umezire constantă.
După câteva luni, butașul ar trebui să dezvolte rădăcini și să poată fi transplantat în grădină.

2.Înmulțirea prin Înclinare.
Această metodă implică îndoirea unei ramuri a trandafirului la nivelul solului pentru a dezvolta noi rădăcini. Află cum să procedezi:

Alege o ramură sănătoasă și flexibilă a trandafirului și îndoaie-o ușor spre sol.
Sapă o mică șanț în pământ în apropierea locului înclinat.
Înfige capătul îndoit al ramurii în șanț și acoperă-l cu pământ. Poți fixa ramura în pământ cu ajutorul unor agrafe pentru grădină.
Păstrează zona bine udată și așteaptă câteva luni pentru ca ramura să dezvolte rădăcini.
După ce a dezvoltat rădăcini, taie cu grijă ramura de la trandafirul mama și transplantă noul trandafir în altă parte în grădină.

3.Înmulțirea din Semințe.
Înmulțirea trandafirilor din semințe este o metodă mai puțin utilizată, dar interesantă. Trebuie să ai răbdare, deoarece este o modalitate mai lentă de a obține trandafiri noi. Iată pașii de bază:

Culege semințe mature din trandafirii existenți.
Plantează semințele într-un vas cu amestec de sol de grădină bine drenat.
Păstrează vasul într-un loc cu lumină indirectă și menține solul umed.
Semințele vor germina în câteva săptămâni până la câteva luni, depinzând de varietatea trandafirilor.
După ce plantele au crescut și s-au întărit, le poți transplantat în grădină.
Înmulțirea trandafirilor poate fi o activitate plină de satisfacții și te poate ajuta să-ți extinzi grădina cu flori. Alege metoda care ți se potrivește cel mai bine și bucură-te de frumusețea trandafirilor tăi noi!

loading...

Add comment