Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Cum să crești ananas în apă, chiar la tine acasă. O metodă simplă, la îndemâna oricui.Majoritatea oamenilor nu credeau că se poate.

Ananasul este o planta extrem de usor de cultivat, nu necesita multa ingrijire. Este o plantă iubitoare de lumină, cu toleranță ridicată la secetă. Ananasul are o tulpină mică, ramificată în vârf, frunzele au lungimea de 1-2m, pe nervurile principale, iar pe ambele părți ale frunzelor sunt țepi ascuțiți.

Ananasul este o fructă tropicală delicioasă și exotică, dar ai știut că poți crește propriul tău ananas chiar la tine acasă? Cu puțină răbdare și îngrijire, poți avea propriul tău ananas proaspăt, crescut în propria locuință. Iată o metodă simplă de a face acest lucru:

Ce Ai Nevoie:

Un ananas matur (poți folosi unul cumpărat din magazin)
Un cuțit
Un recipient sau un borcan
Apă
Pământ pentru ghivece (opțional)

Pasul 1.Alegerea și Tăierea Ananasului.

Alege un ananas matur și proaspăt din magazin. Asigură-te că partea superioară (frunzele) arată sănătoasă și verde. Tăie partea superioară a ananasului, îndepărtând frunzele și păstrând partea de mijloc, care conține „ochii” de unde vor crește rădăcinile.

Pasul 2.Tăierea Frunzelor de la Baza Partei Superioare.

În continuare, îndepărtează cu grijă câteva rânduri de frunze de la baza părții superioare tăiate, astfel încât să rămână un trunchi gol. Acest trunchi este cel pe care îl vei înmuia în apă pentru a începe procesul de creștere a rădăcinilor.

Pasul 3.Îndepărtați Frunzele Inferioare:

Îndepărtați cu grijă câteva frunze de pe partea de jos a coroanei, astfel încât să expuneți puțin tulpina.

Pasul 4.Lăsați Coroana să se Usuce.

Lasă coroana de ananas să se usuce la aer pentru câteva zile. Acest lucru va ajuta la vindecarea tăieturii și la prevenirea putrezirii în apă.

Pasul 6.Alegeți un Vas sau un Ghiveci.

Alegeți un vas sau un ghiveci suficient de mare pentru coroana de ananas și umpleți-l cu apă. Puteți adăuga, de asemenea, un pic de sclipici sau pietriș pentru a ajuta la stabilizarea coroanei.

Pasul 7.Plantați Coroana în Apă.

Îngropați coroana de ananas în apă astfel încât partea de jos să fie acoperită, dar partea superioară cu frunze să fie deasupra apei. Asigurați-vă că coroana este bine așezată și stabilă în vas sau ghiveci.

Pasul 8.Îngrijire Continuă.

Mențineți vasul sau ghiveciul într-un loc luminos, dar nu în plin soare. Asigurați-vă că schimbați apa în mod regulat pentru a menține coroana curată.

Pasul 9.Răbdare și Creștere.

Cu răbdare, veți vedea rădăcini începând să crească din partea de jos a coroanei. Acesta este momentul în care ananasul tău începe să se dezvolte. După ce rădăcinile sunt suficient de dezvoltate, poți planta coroana într-un ghiveci cu pământ pentru a permite plantei să crească mai mult.

Cu acest ghid simplu, poți să crești propriul tău ananas sănătos și gustos în apă chiar la tine acasă. Este o experiență interesantă și, în cele din urmă, vei fi recompensat cu fructe proaspete și delicioase.

loading...

Add comment