Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Scapă de dăunătorii din grădină cu aceste 7 ierburi naturale

Grădinăritul este o activitate relaxantă și plină de satisfacții, dar poate deveni frustrantă atunci când dăunătorii atacă plantele. În loc să folosești pesticide chimice, poți opta pentru soluții naturale și ecologice. Iată șapte ierburi care te pot ajuta să scapi de dăunătorii din grădină:

1.Busuioc
Busuiocul nu doar că îmbogățește gustul mâncărurilor, dar este și un excelent repelent natural pentru țânțari și muște. Plantați-l în apropierea roșiilor pentru a le proteja de insectele dăunătoare.

2.Mentă
Menta are un miros puternic care descurajează furnicile, afidele și gândacii. Este bine să plantați menta în ghivece, deoarece poate deveni invazivă în grădină. Poate fi folosită și sub formă de ceai pulverizat pe plante.

3.Rozmarin
Rozmarinul este eficient împotriva moliilor și a gândacilor. Plantați-l în jurul grădinii sau utilizați frunzele uscate ca un repelent natural. Pe lângă proprietățile sale repelente, rozmarinul este și o plantă aromatică excelentă pentru bucătărie.

4.Salvie
Salvia este cunoscută pentru capacitatea sa de a respinge melcii, gândacii de varză și alți dăunători. Plantați salvia în jurul culturilor de varză și broccoli pentru a le proteja. Frunzele de salvie pot fi uscate și utilizate în diverse remedii naturale.

5.Cimbru
Cimbrul respinge viermii de varză și alți dăunători mici. Plantați-l în grădină pentru a crea o barieră naturală împotriva dăunătorilor. Cimbrul este, de asemenea, o plantă aromatică populară în bucătărie.

6.Lavandă
Lavanda are un parfum plăcut pentru oameni, dar respinge moliile, puricii și țânțarii. Plantați lavanda în apropierea ușilor și ferestrelor pentru a împiedica insectele să intre în casă. Lavanda poate fi folosită și sub formă de ulei esențial.

7.Usturoi
Usturoiul este un ingredient natural foarte eficient împotriva multor tipuri de dăunători, inclusiv afide, furnici și melci. Plantați usturoiul în grădină pentru a crea o barieră naturală împotriva dăunătorilor. De asemenea, puteți prepara un spray natural din usturoi zdrobit și apă, care poate fi aplicat pe plante pentru protecție suplimentară.

Utilizarea ierburilor naturale pentru a controla dăunătorii din grădină este o metodă eficientă și ecologică. Pe lângă faptul că protejează plantele, aceste ierburi adaugă și un plus de frumusețe și aromă grădinii tale. Încercați să plantați aceste ierburi și bucurați-vă de o grădină sănătoasă și vibrantă!

loading...

Add comment