Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Nu mai planta niciodată roșii, ardei și alte legume fără acest lucru.Experții îl adaugă întotdeauna în sol.

Când vine vorba de grădinărit, alegerea îngrășămintelor potrivite poate face diferența între o recoltă mediocră și una abundentă. Roșiile, ardeii și alte legume au nevoie de un sol bogat în nutrienți pentru a se dezvolta sănătos și a produce fructe delicioase. De aceea, experții recomandă întotdeauna utilizarea îngrășămintelor naturale. Iată câteva dintre cele mai eficiente îngrășăminte naturale, la îndemâna oricui, pe care ar trebui să le adăugați în solul grădinii voastre.

1.Compost
Compostul este unul dintre cele mai complete și echilibrate îngrășăminte naturale. Acesta conține o gamă largă de nutrienți esențiali și microorganisme benefice care îmbunătățesc structura solului și cresc fertilitatea acestuia.
Încorporați compostul în sol înainte de plantare, amestecându-l bine în stratul superior al solului.
Adăugați un strat de compost în jurul plantelor pe parcursul sezonului de creștere pentru a menține nivelul de nutrienți.

2.Coji de Ouă
Cojile de ouă sunt bogate în calciu, un nutrient esențial pentru prevenirea bolilor precum putregaiul apical la roșii și ardei.
Spălați și uscați cojile de ouă, apoi zdrobiți-le în bucăți mici.
Încorporați cojile zdrobite în sol sau presărați-le în jurul bazei plantelor.

3.Cafea Măcinată
Zațul de cafea este bogat în azot, care este esențial pentru creșterea frunzelor și sănătatea generală a plantelor. De asemenea, îmbunătățește structura solului și atrage râmele.
Amestecați zațul de cafea în compost sau aplicați-l direct în sol, în jurul plantelor.
Puteți folosi zațul de cafea și ca mulci, dar asigurați-vă că nu aplicați prea mult, deoarece poate acidifia solul.

4.Coji de Banană
Cojile de banană sunt bogate în potasiu și fosfor, doi nutrienți esențiali pentru înflorirea și fructificarea plantelor.
Tăiați cojile de banană în bucăți mici și îngropați-le în sol lângă rădăcinile plantelor.
Puteți, de asemenea, să faceți un „ceai” din coji de banană, lăsându-le la macerat în apă timp de câteva zile și apoi udând plantele cu această soluție.

5.Cenușa de Lemn
Cenușa de lemn este o sursă bună de potasiu și calciu, care ajută la creșterea și dezvoltarea sănătoasă a plantelor.
Presărați cenușa de lemn în jurul bazei plantelor, având grijă să nu exagerați, deoarece poate alcaliniza solul.
Amestecați cenușa în compost pentru a echilibra pH-ul acestuia.

6.Foile de Dafin
Foile de dafin conțin compuși care ajută la îmbunătățirea sănătății solului și la respingerea dăunătorilor. De asemenea, adaugă nutrienți valoroși în sol pe măsură ce se descompun.

Tocați fin foile de dafin și îngropați-le în sol înainte de plantare.
Puteți adăuga și foi de dafin uscate în compost pentru a beneficia de proprietățile lor nutritive și de respingere a dăunătorilor.

7.Pește sau Emulsie de Pește
Peștele și emulsia de pește sunt surse excelente de azot, fosfor și potasiu. Ele stimulează creșterea rapidă și sănătoasă a plantelor și îmbunătățesc producția de fructe.
Încorporați resturile de pește în sol înainte de plantare sau folosiți emulsie de pește diluată conform instrucțiunilor producătorului și aplicați-o ca fertilizant lichid.

Utilizarea îngrășămintelor naturale nu doar că este ecologică, dar și foarte eficientă în asigurarea unei recolte bogate și sănătoase. Combinarea acestor metode va oferi roșiilor, ardeilor și altor legume toți nutrienții necesari pentru a crește viguroși și productivi. Așadar, data viitoare când pregătiți grădina pentru plantare, nu uitați să adăugați aceste îngrășăminte naturale în sol pentru rezultate optime.

loading...

Add comment