Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Nu mai planta niciodată roșii, ardei și castraveți fără acest lucru.Hrănește plantele mai bine ca orice.

Plantele precum roșiile, ardeii și castraveții sunt cunoscute pentru cerințele lor nutritive ridicate, care, dacă sunt satisfăcute, pot duce la o recoltă abundentă și sănătoasă. Unul dintre cele mai eficiente moduri de a asigura că aceste plante primesc tot ce le trebuie este utilizarea compostului, fie în formă solidă, fie ca compost lichid. Acest articol explorează în continuare importanța compostului și oferă sfaturi practice pentru producerea acestuia în mod simplu și eficient.

Compostul este bogat în materie organică și microorganisme benefice, care ajută la îmbunătățirea structurii solului, la creșterea capacității de reținere a apei și la eliberarea treptată a nutrienților. Acest mediu îmbogățit stimulează sănătatea plantelor, rezistența la boli și capacitatea de a absorbi nutrienți, elemente vitale pentru dezvoltarea legumelor.

Cum să faci compost la tine acasă.
Un colț din grădină poate servi ca loc perfect pentru a începe compostul.Strânge materiale bogate în carbon cum ar fi frunze uscate, paie, carton și materiale bogate în azot, cum ar fi resturi din bucătărie, iarbă tăiată, bălegar.

Alternează straturile de materiale bogate în carbon cu cele bogate în azot. Asigură-te că grămada este umedă, dar nu înmuiată.Întoarce grămada la fiecare câteva săptămâni pentru a asigura aerarea și descompunerea uniformă a materialelor.

După câteva luni, compostul ar trebui să fie gata de utilizat. Ar trebui să aibă o textură frământabilă și un miros plăcut de pământ umed.

Cum să produci compost lichid simplu.
Umple un sac permeabil (de exemplu, un sac de iută) cu compost matur și scufundă-l într-un butoi cu apă.
Lăsați amestecul să stea timp de o săptămână, asigurându-vă că este bine acoperit pentru a preveni accesul insectelor.
Extractul concentrat de compost trebuie diluat de obicei, raportul este de 1:10 cu apă, înainte de a fi folosit pentru udarea plantelor.

Folosirea compostului, fie solid, fie lichid, este esențială pentru cultivarea de roșii, ardei și castraveți. Această practică nu numai că îmbunătățește sănătatea și productivitatea plantelor, dar este și o metodă ecologică de valorificare a deșeurilor organice. Implementarea unei strategii de compostare nu necesită eforturi mari și poate transforma radical calitatea solului și rezultatele grădinăritului. Așadar, nu ezita să începi să faci compost astăzi pentru o grădină mai verde și mai productivă mâine.

loading...

Add comment